Öldüren virüs hızla yayılıyor

Öldüren virüs hızla yayılıyor
Ebola vakaları bir ayda iki katına çıktı. 4 bin 555 kişi yaşamını yitirdi. Dünyada hastalığa yakalananların sayısı 10 bine yaklaştı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu “Dünyada Ebola virüsünde vaka sayısı 9 bin 216’ya, ölüm sayısı ise 4 bin 555’e ulaşmıştır. Rakamlar bize olguların bir ay öncesine göre yüzde yüz artmış olduğunu göstermektedir. 16 Eylül’de vaka sayısı 4 bin 366, ölüm sayısı 2 bin 218 idi. Çok hızlı bir artış var. Alınan tedbirlerin salgını kontrol altına almaya yetmediğini gözlemlemekteyiz” dedi.

Virüsün aşısı 2016’da
Dünya Sağlık Örgütü’nün “iyi haberler” beklediği aşı şirketlerinden hayal kırıklığı yaratan bir açıklama geldi. İngiltere’de faaliyet gösteren Glaxo Smith Kline “Ebola aşımız en iyi ihtimalle 2016’nın başında kullanım için hazır olur” açıklamasına bulundu.

İki hastanede alarm!
Hac dönüşü yüksek ateş sebebiyle fenalaşan 66 yaşındaki kadın, Ebola şüphesiyle paniğe neden oldu. 

Suudi Arabistan’dan Cumartesi günü Türkiye’ye dönen 66 yaşındaki H.E., yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı. Ambulansla sabah saatlerinde önce İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen H.E., hastanede izole edildi. Güvenlik önlemlerinin alındığı hastanenin acil servisi, salgın ihtimali göz önünde bulundurularak hasta ve ziyaretçilere kapatıldı. Hasta, tetkiklerinin yapılması için referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Ebola taşımadığı kesinleşen hastaya, MERS virüsü ön tanısı konuldu.