Öldürülen PKK'lılar bakın kim çıktı!

Öldürülen PKK'lılar bakın kim çıktı!
Güneydoğu’da operasyon bölgesinde bugüne kadar etkisiz hale getirilen PKK'lıların 300’ü kiralık yabancı katiller çıktı.

Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya karşı geçen yıl kasım ayında başlatılan operasyonlarda büyük bir başarı elde edildi. PKK’nın bölgedeki silahlı güçlerinin önemli bir kısmı etkisiz hale getirildi, silah ve mühimmatları imha edildi.
 
10 bin asker ve polisin görev yaptığı bölgede, Kasım 2015’den bugüne kadar 752 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin’in Dargeçit ilçesinde gerçekleşen operasyonlara birkaç gün önce de Bordo Bereliler dahil oldu. Askeri yetkililer, Dargeçit’te 36, Cizre’de 429, Silopi’de 142 ve Sur’da 115 olmak üzere toplam 752 teröristin etkisiz hale getirildiğini, yaralı ve teslim olan terörist sayısının da 102 olduğunu bildirdi. Etkisiz hale getirilen 752 teröristin 300’ünün yabancı kiralık katiller olduğu anlaşıldı. Suriye, Irak, Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelip para karşılığı PKK saflarında çatışan bu yabancı katillerin içinde Snepper denilen keskin nişancıların da bulunduğu belirtildi.

 CİZRE’YE AĞIRLIK VERDİLER
 
PKK’nın özellikle Cizre’ye ağırlık verdiğini belirten askeri yetkililer şu bilgileri verdi: “En önemlisi örgütün bu bölgeye gönderdiği Kanas kullanan keskin nişancılardı. 8 tanesinin Sur’a, 5 tanesinin de Cizre’ye konuşlandığı istihbaratı geldi. Bunun üzerine Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan 80’er kişilik 2 tabur bu iki noktaya kaydırıldı. Özel kuvvetler ilk defa meskun mahalde sızma operasyonu gerçekleştirdi. 1 hafta boyunca izlenme ve tespit çalışmaları süren keskin nişancıların son kalan 4’ü de dün imha edildi. Özel Kuvvetler ise hiç zayiat vermedi. Operasyonlarda çok sayıda silah, askeri mühimmat, patlayıcı ele geçirildi.”
 
Batman’da Hizbullah etkili olduğu için bugüne kadar bu kente sızamayan PKK’nın şehre sızma faaliyetlerinde bulunduğunu belirten yetkililer, örgütün Siirt ve Nusaybin’e de tekrar girme yollarını aradığını kaydetti.

Kaynak: Bugün