Ölüm, mültecileri raylarda yakaladı!

Ölüm, mültecileri raylarda yakaladı!
Selanik - Belgrad arasında çalışan ekspres treni, yasa dışı yollarla daha iyi bir yaşam için Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan bir grup mülteciye çarptı, 14 kişi hayatını kaybetti

Gece karanlığında...

Avrupa ülkelerine kaçak giriş yapmaya çalışan göçmenlerin batan teknelerde ölümleri hâlâ AB’nin en önemli gündem maddesiyken, bu kez bir toplu ölüm haberi de karadan geldi. Selanik - Belgrad arasında çalışan ekspres treni, bir grup mülteciye çarptı. 14 kişi hayatını kaybetti. Makedonya İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Ivo Kotevski, gece saat 23:00 sıralarında meydana gelen kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

 

Sırbistan’a geçiyorlardı

Kotevski, polisin kazanın meydana geldiği yerde hayatta kalan 8 kişiyi bulduğunu ve bunları karakola götürdüğünü vurguladı. Kotevski, polisin ayrıca, olay yerinden kaçan bir grup mülteciyi daha aradığını söyledi. Bu arada, Selanik - Belgrad arasında çalışan ekspres treninin Makedonya’nın Üsküp ile Köprülü kentleri arasında seyir halindeyken mültecilerin, Sırbistan sınırındaki Loyane köyüne ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

İnsan tacirleri pusuda...

Yunanistan üzerinden Makedonya’ya gelen mülteciler, insan kaçakçılarının önceden belirlediği demiryollarını takip ederek Makedonya ile Sırbistan sınırındaki Loyane köyüne ulaşmaya çalışıyor. Loyane’de mültecileri bekleyen insan tacirleri, onları yine yasa dışı yollarla Sırbistan’a sokuyor. Mülteciler, yakalanmamak için yolculuklarını genelde gece karanlığında yapıyor. Mültecilerin  yolculuğu 3 ila 5 gün sürüyor.