ÖLÜM TEHDİDİYLE oy topladılar...

ÖLÜM TEHDİDİYLE oy topladılar...
30 Mart yerel seçimlerinde meydanı boş bulan bölücü terör örgütü mensuplarının, bölgede yaşayan vatandaşlarımızı telefon, mesaj, mektup ve notla tehdit ettiği ortaya çıktı

ÖLÜM TEHDİDİYLE oy topladılar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, terör örgütü PKK ile pazarlık masasına oturmasının meyvesini BDP topladı. Asker ve polis sahadan çekilirken, terör örgütü PKK yerel seçim süresince rahat rahat propaganda yaptı. Terör örgütü sadece propaganda ile de kalmayıp, BDP dışındaki partilere oy verecek vatandaşları, telefon, mesaj, mektup ve notla tehdit ettiği ordtaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Mart ayında doğu ve güneydoğuda 59 terör olayı yaşandı. Güvenlik güçlerinde saldırıdan, yağmaya kadar bir çok terör saldırısı yapılırken olaylarda ilk sırayı 31 ile tehdit aldı. PKK’nın Kars’tan Hakkari’ye, Van’dan Iğdır’a kadar bir çok ilde sandığa gidecek vatandaşlara silah zoruyla BDP’ye oy vermeleri için baskı yaptığı ortaya çıktı.

Devlet yanlısısın
İstihbarat raporlarına yansılan tehdit olaylarının ilki 7 Mart tarihinde Mardin’in Ömerli ilçesi Taşlıca Köyü’nde yaşandı. Cuma günü saat 18.50 sularında Muhtar L.Ö’nün evine gelen teröristler, “Sen devlet yanlısısın, senin hakkında bize yanlış şeyler geliyor, devletle samimiyetin var. 13 yıllık muhtarsın bize hiçbir faydan olmadı, aksine zararın oldu, derhal yapman gerekenler var. Sülale olarak seçimlerde BDP’ye oy vereceksiniz” diye tehdit etti. İkinci tehdit olayının da yine Mardin’de 9 Mart’ta saat 14. sularında Ömerli İlçesi Kayagözü Köyü’nde yaşandığı raporlara yansıdı. Teröristler Muhtar  N.B’nin evine gelerek BDP’ye oy vermemesi durumunda ölüm tehdidinde bulundu.

Gözümüz üzerinizde
İstihbarat raporlarına yansıyan tehdit olaylarından bazıları şöyle: Şırnak’ın Kasrik beldesi belediye başkan adayı S.Ş 12 Mart Çarşamba saat 12.00 sularında telefonla arandı. Terörist S.Ş’ye Irak’tan aradığını belirterek, “BDP ve PKK adına seni arıyorum. Adaylığını çek. Vatana millete hayırlı ol. Aksi takdirde bizim polise ve askere yaptığımız bombalı saldırılarda vatan haini olarak ölürsün” dedi. Şırnak’ın İdil ilçesi belediye başkan adayı M.D de terör örgütü PKK’nın tehdit ettiği isimler arasında yer aldı. M.D’yi telefonla arayan bir şahıs, “Ben PKK’lıyım, 1990 yılından bu yana PKK’ya karşısın. Devletten vazgeçip PKK saflarına katıl yoksa seni veaileni öldürüz” dedi. Batman’da ise 14 Mart tarihinde Beşiri ilçesi İkiköprü belde belediye başkan adayı  A.K’ye mektup gönderildi. Teröristlerin gönderdiği mektupta, “Değerli Kürt halkına, yerel ve genel seçimlerde  T.C’nin sömürgeci politikalarına alet olmayın ve oylarınızı kendiniz için kullanın, şayet BDP’ye oy vermiyorsanız gözümüz üzerinizde olacak” yazısının yer aldığı görüldü.