AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Parti genel merkezindeki basına kapalı ortak toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı ortak toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

Azerbaycan'da yaşanan süreci hassas bir şekilde takip ettiklerinin altını çizen Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba günü Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret tarihi bir öneme sahip. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik etmek üzere Bakü'ye gideceklerdir. Oradaki süreç hassas bir şekilde takibimizde" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Sağlık çalışanlarını anmadığımız, onları takdir etmediğimiz hiçbir toplantı yoktur. Sağlık çalışanlarımız insan sevgisinin ve vatanseverliğin tanımını adeta yeniden yazıyorlar. Bu derece vatansever, sağlık sever sağlık çalışanları dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Hepsine sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz.

"'AKP ÇALIŞANLARINA ÜCRET ÖDEMİYOR' İDDİALARINA CEVAP"

Bugün bazı yayın organlarında hiçbir geçerliliği olmayan yalan haberler var. AK Parti çalışanlarına ücret ödeyemiyor gibi haberler bizi çok şaşırttı. Kovid süreci Hazine'den aldığımız payın %40'ını teşkilatlarımıza gönderiyioruz. Sahada bu çalışmaları yürüten, Türkiye'nin demokrasi mücadelesine destek veren AK Parti açısından teşkilatımızdır.

"AZERBAYCAN'DAKİ SÜREÇ HASSAS BİR ŞEKİLDE TAKİBİMİZDE"

Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olarak kuşkusuz en büyük gücümüzün teşkilatlarımızın olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Siyasi gündemi yakın bir şekilde takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba günü Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret tarihi bir öneme sahip. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik etmek üzere Bakü'ye gideceklerdir. Oradaki süreç hassas bir şekilde takibimizde.

FRANSA’NIN KARABAĞ KARARI

Türkiye Rusya arasında ortak merkez oluşturulacak. Hazırlıklar tamamlandı. Fransa parlamentosu yukarı Karabağ'ı tanıyan bir karar alıyor. Fransa'daki siyasi zihniyeti göstermesi bakımından manidardır.

Fransa ve Macron'un oraların Azerbaycan toprağı olduğu, Ermenistan'ın çekilmesi gerektiği beyanını duymadık.

“FRANSA’NIN ALDIĞI KARAR PROVOKATİF KARARDIR”

Fransa gibi ülkeler aslında Ermeni toplumunu rehin tutmaya çalışıyorlar. Bunun da dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Sonuçta Azerbaycanlı kardeşlerimiz zafere ulaşmıştır. Azerbaycan ordusu öz topraklarına kavuşmuştur, işgal sona ermiştir. Fransa'nın aldığı karar sembolik de olsa hakkın yerine gelmesi, hukukun tahakkuk etmesi karşısında provokatif karardır.

“TÜRKİYE OLMADAN AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİ OLMAZ”

Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği olmaz. Etrafımızdaki tehditleri Türkiye'yi nasıl bertaraf ettiğini bir tarafa bırakıyorum, Türkiye bu kadar mülteciyi misafir ederek Avrupa demokrasilerini kurtarmıştır. Türkiye vicdan temelinde ölümden kaçan mazlum insanları korumak için yapıyor

Türkiye, diyalogdan dışında kalırsa, güvenlik meselesini nasıl yöneteceksiniz? Doğu Akdeniz’i nasıl yöneteceksiniz? Türkiye, olmadan Avrupa Birliği’nin bu durumu yönetmesi mümkün değildir.

TÜRK GEMİSİNE YAPILAN HUKUKSUZ ARAMA

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini inanılmaz yadırgıyorum. Karşı tarafın tezlerini iç siyasette CHP'nin tezi haline gelmesini ibretle izliyoruz. Karşı tarafa 'bunu yapamazsınız' diye bildirilmiştir. Diyor ki; sayın Cumhurbaşkanı'na saatlerce ulaşılamadı. Aradığınızda bir dakika içerisinde ulaşırsınız. Görüş ve talimatını almak bu derece kolaydır. Ben bunun Türk siyasi tarihinde bir benzeri olduğunu sanmıyorum. Karşı tarafın hikâyesini gerçek bir hikâye gibi anlatmak Kılıçdaroğlu'nun ısrarla yaptığı şeydir. Bir tek Yunanlılar muhalefet liderinin doğru olduğunu söylüyor.