Ömer Kavurmacı nerede?

Ömer Kavurmacı nerede?
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş TBMM Genel Kurulu'nda, Kavurmacı ile ilgili çok ciddi bir iddiayı gündeme getirerek Bekir Bozdağ'a, Ömer Faruk Kavurmacı'nın nerede olduğunu sordu.

İşte Yarkadaş’ın konuşmasının tam metni:

Değerli milletvekilleri, bugün partimizin verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşacağım. Sevcan Karayiğit, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit’in kızı. Gonca Hatinoğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı. Muhammed Said Pamukçu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Özel Kalem Müdürü. Behice Çavuşoğlu, AKP Giresun Kadın Kolları İl Başkanı. Bayram Günaydın, AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı. Kazım Sunar, AKP Nevşehir İl Başkanı. Fahrettin Tuğrul, AKP Uşak milletvekili adayı, Uşak Hukukçular Derneği Başkanı. Bu dernek 15 Temmuzda, alçak darbe girişiminin ardından FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

“ADALET SARAYLARI AKP İL BAŞKANLIĞINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Kimdir bu isimler ve ortak özellikleri nelerdir? Bu isimlerin ortak özelliği hepsinin yolunun AKP’den geçmesi ve 24 Nisanda hâkim olarak göreve atanmasıdır. 26 Aralık 2016 tarihinde yapılan avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavı sonrası atanan 1.341 hâkimin neredeyse tamamı AKP il ve ilçe teşkilatlarından devşirilmiştir. Yukarıda sıraladığımız ve burada da gördüğünüz bu isimler adalet mekanizmasının nasıl bir girdaba sokulduğunu göstermesi açısından önemli bir örnektir. AKP’li yüzlerce avukat hâkim olarak atanmıştır. Adalet sarayları âdeta AKP il başkanlığına dönüştürülmüştür.

“ADALETİN TABUTUNA SON ÇİVİYİ ÇAKTINIZ”

Sayın vekiller, bu avukatlar tam kırk saniye süren mülakatla hâkim olarak atanmıştır. Kırk saniyede Millî Piyango bileti bile seçemezsiniz ama kırk saniyede bu isimleri hâkim olarak atayabiliyorsunuz (CHP sıralarından alkışlar) ve bunu yapabilmek için yazılı sınavdaki 70 puanlık baraj şartını kanun hükmünde kararnameyle kaldırıyorsunuz. Yazılı sınavda 90, 92 alanları eliyor; 50, 55 puan alanları sadece ve sadece AKP’li oldukları için hâkim olarak şaibeli bir mülakatla göreve atıyorsunuz. Yaptığınız, hukuk adına bir cinayettir. Partizan hâkimler listesi adaletin ölüm fermanıdır. Siz adaletin ölüm fermanını yazıp adalet tabutuna son çiviyi çaktınız. Artık, eserinizle övünebilirsiniz. 

İşte, Sayın Bakan, atadığınız bir hâkimin adalete bakış açısı: Adı Kamil Açıkgöz, kendisi AKP’li ve bir cemaate mensup olduğunu Facebook sayfasında açıkça yazıyor. Nedir bu kişinin özelliği AKP’li olmasının dışında? Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonlarının yasa dışı bir şekilde dinlenmesini haklı buluyor, Cumhuriyet Halk Partisinin Anayasa Mahkemesine gitmesiyle alay ediyor ve Türkiye şu anda bu kafaya teslim ediliyor, adalet bu zihniyete teslim ediliyor. Eserinizle övünebilirsiniz.

Sayın Bozdağ, 8 Kasım 2016’da yaptığınız bir konuşmada “Sanal dünyada siyasal paylaşımlar yapan hâkimleri görünce rahatsız oluyorum. Davalarımın böyle bir hâkime düşmesini istemem. Ben böyle yapan savcı ve hâkimlerden korkuyorum.” demiştiniz.

İşte, kırk saniyelik mülakatla atadığınız hâkimin paylaşımları: Cumhuriyet Halk Partisinin Anayasa Mahkemesine gitmesiyle alay eden ve telefonların yasa dışı dinlenmesini savunan bir hâkim.

“AKP’Lİ OLDUKLARI İÇİN ATANAN HAKİMLERE NEDEN GÜVENELİM”

Şimdi, Sayın Bozdağ, size çağrım şudur: Gelin, bu şaibeli sınavı iptal edin. Gelin, bu şaibeli sınavda, yazılıda kim kaç puan aldı ve mülakatta hangi kriterler uygulandı, bunların tamamını kamuoyuna açıklayın ve yeni sınavı kameraların önünde, mülakatları kameraların önünde kamuoyunu ikna ederek yapın. Aksi takdirde, bizim yargıya güvenmemizi de beklemeyin. Biz sadece ve sadece AKP’li oldukları için atanan bu hâkimlere neden güvenelim? Siz geçmişte ortağı olduğunuz FETÖ’yle özel yetkili mahkemeler aracılığıyla muhalefeti sindiriyor ve bundan da büyük keyif alıyordunuz. Şimdi eski ortağınız FETÖ’den öğrendiğiniz yöntemleri kullanıyor, sulh ceza hâkimliklerini âdeta iktidarın bir sopası hâline çeviriyorsunuz. İktidarın sopası hâline çevirdiğiniz bu hâkim ve yargı mekanizması inanılmaz cinayetler işliyor, yargıda büyük yaralar açıyor.

“SAHİ NEREDE BU ÖMER KAVURMACI…”

Cumhuriyet gazetesinin 13 yazarı ve çalışanı uydurma bile denilemeyecek bir gerekçeyle aylardır hapiste ve bu yazarlardan 4’ü devlet hastanesinden hasta olduklarına dair rapor almalarına rağmen serbest bırakılmıyor ama AKP’li Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Kavurmacı uyuyamıyor gerekçesiyle hem de özel hastane raporuyla tahliye ediliyor. Sahi, nerede bu Ömer Kavurmacı; evinde mi, özel hastanede mi, yoksa Yunanistan’da mı uyuyor Sayın Bakan, haberiniz var mı?

İlgili Haberler