Amerikan yönetimi Putin’in hedefinde

Amerikan yönetimi Putin’in hedefinde
Amerikan yönetimi Putin’in hedefinde

Rus lider Putin, ABD diplomasisinin ülkesindeki muhalefeti desteklediğini belirterek, bunun doğru bir davranış olmadığını söyled

Rus lider Putin, ABD diplomasisinin ülkesindeki muhalefeti desteklediğini belirterek, bunun doğru bir davranış olmadığını söyledi

 

ABD’ye gönderme

 

TV kanalını ziyaretinde ABD ilişkilerine değinen Rusya lideri Vladimir Putin, ülkesinin, ABD’ye karışmadığını, oysa ABD  diplomasisinin Rusya’daki muhalefetle işbirliği içinde olduğunu, bunu yanlış bulduğunu söyledi. Putin, “ABD’nin kullandığı ve sivil kayıplara neden olan insansız hava araçları kontrol edilmeli” dedi.

 

İran’a destek

 

İran’ın uluslararası talepleri yerine getirdiğine inandığını ve Uluslararası Atom Enerji Kurumu’nun hazırladığı son raporun da bunu yansıttığını dile getiren Putin, “İran’ın nükleer alandaki kurallara uyduğundan hiç kuşkum yok. Bunun aksini söyleyecek hiçbir kanıt da bulunmadı” diyerek ABD’nin söylemine karşı çıktı.

 

Suriye konusu

 

Putin, Suriye krizinde çözümün, BM Güvenlik Konseyi ve Suriye’nin komşularının ortak hareket etmesi sonucu geleceğini umut ettiğini belirtti. Suriye’ye yapılacak olası bir dış müdahalenin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayan Putin, böyle bir durumda ülkede yaşanabilecek olayları Libya örneğini vererek anlattı.