Önce Irak ve Suriye bölündü, sıra bizde

Önce Irak ve Suriye bölündü, sıra bizde
ABD’nin 100 yıllık projesi “Büyük Kürdistan” adım adım gerçekleşirken iktidara sahip olanlar teslimiyeti tercih etti

Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet!..

Irak’ı, kuzeyde Kürtler, ortada Sünniler ve güneyde Şiiler olarak 3’e bölen ABD, şimdi de Suriye’yi kuzeyde Kürtler, batıda Esad Suriyesi ve diğer parçada da Sünni ve Şiiler olmak üzere yeni bir bataklık yarattı. Güneyimizi PKK ile komşu yapan ABD planında, “bölünmüş” Türkiye haritası da var.

Türkiye’nin 4’e bölündüğü ABD’nin 100 yıllık Orta Doğu haritasının çiziminde, iktidarların dirayetsiz tavırları nedeniyle sona gelindi. Güneyimizde  Akdeniz’e kadar uzanan Kürdistan kuruluyor.

Dönemin ABD Başkanı Wilson’ın 1918 yılında hazırlattığı Türkiye’yi “Ermenistan, Lazistan, Kürdistan ve diğer etnik parçalar” şeklinde 4’e bölen haritanın ardından, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 2003’te dile getirdiği 22 ülkeli yeni Orta Doğu haritasında, iktidarların aymazlığı, dirayetsizliği ve sorunu kavramaktan yoksun tavırlarıyla nedeniyle adım adım sona geliniyor.

Altımızı oyuyorlar

Bunun için “kimyasal silah” a sahip olduğu gerekçesiyle Saddam Hüseyin’i indirmek bahanesiyle Irak’ı 3’e bölen ABD, şimdi de kötü ilan ettiği Beşşar Esad Suriyesi’ni ’ı IŞİD’i kullanarak 3 parça yaptı. Irak’ı, kuzeyde Kürtler, ortada Sunniler ve güneyde Şiiler olarak 3’e bölen ABD, şimdi de Suriye’yi kuzeyde Kürtler, batıda Esad Suriyesi ve diğer parçada da Sünni ve Şiiler olmak üzere yeni bir bataklık yarattı. IŞİD’le savaş bahanesiyle Suriye’nin kuzeyinde Haseke’den sonra Ayn el-Arap’ta bombalayarak püskürtülen IŞİD’in yerine terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki kolu PYD’yi yerleştiren ABD, en son batıda Tel Abyad’ı Kürtler için temizledi. IŞİD ve PYD arasında kalan Araplar ve Türkmenleri göçe zorlayan plan, AKP iktidarının tutarlı bir politikası olmadığı için hiçbir engel olmadan tıkır tıkır gerçekleşti. ABD, Türkiye’nin 50 kilometre derinliğinde “tambon bölge” ayrılması önerisine, planı bozulacağı için karşı çıktı. Resmi rakamlara göre Türkiye’deki 1 milyon 800 bin Suriyeliye son Tel Abyad operasyonuyla yaklaşık 28 bin kişi daha eklendi. Bölgenin demografik yapısında Kürtler birinci etnik grup haline geldi. Böylece Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’nin büyük bölümü Kürtler tarafından kontrol altına alındı. Bundan sonra iş, Kürtlerin Akdeniz’e uzanıp bağımsızlıklarını ilan etmeye kaldı.

ABD “araştırıyor” muş

Tayyip Erdoğan, 11 Haziran’da ABD’nin adını vermeden, “Sınırımızda Tel Abyad’da Arapları ve Türkmenleri uçakları ile vuran Batı ne yazık ki, onların yerine terör örgütü PYD ve PKK’yı yerleştiriyor. Buna nasıl olumlu bakabiliriz? Batıya nasıl samimi olarak bakabiliriz?” dedi. Erdoğan sözlerine ABD’den, “Kürtlerden kaynaklanan bir göç varsa bunun kabul edilemez olduğunu, sorunun araştırıldığı” yanıtı geldi. Hemen arkasından PYD Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin endişelerinin yersiz olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü JeffRathke de, 12 Haziran’da yaptığı açıklamada, Suriye’deki Kürtlerin, IŞİD’e karşı mücadele bahanesiyle kontrolları altındaki bölgelerden Arap nüfusu zorla çıkardıkları iddiasını araştırdıklarını söyledi. Rathke, “Bu konuda duyumlar aldık, iddialar bizi kaygılandırıyor, bu yüzden daha detaylı bilgi toplamaya çalışıyoruz” dedi.

 

Ankara’da Kürdistan alarmı

SURİYE’deki son gelişmeler, bu konuda 13 yıldır bir siyaset üretemeyen AKP iktidarını kaygılandırdı. Genelkurmay ve güvenlik birimleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önüne hafta başında Türkiye’nin güneyini kan gibi kıpkırmızı gösteren bir harita koydu. Harita, Akdeniz’e uzanan bir Kürdistan haritasını gösteriyordu. Bunun da anlamı da sıranın Türkiye’ye geldiğini işaret etmesiydi. Tayyip Erdoğan, geçen çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve ilgili bürokratların katıldığı toplantıda, Suriye’deki son gelişmeler ve yaşanan kaos nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelileri görüştü. Toplantıda gelişmelerin Türkiye’nin güneyinin terör örgütü PKK’nın kontroluna geçmesi, ülkenin en önemli sorunlarından biri haline gelen Suriyeli göçmen sorunu masaya yatırıldı. PKK’nın Amanos’ta (Hatay bölgesi) yeniden kümelenmeye başladığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Erdoğan, Ak Saray’da dün de ikinci bir toplantı daha yaptı.  davutoğlu da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’le ardı ardına görüşmelerde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Özel ve Fidan’dan bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili yoğun bir telefon trafiği yaşandığı kaydedildi.