Önce millete ‘altın klozetli tuvaleti’ anlatın bakalım!

Önce millete ‘altın klozetli tuvaleti’ anlatın bakalım!
Kütahya mitinginde iktidarı eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar 2002’de sizden oy isteyen insanlar değil. Değiştiler, farklı bir sınıfın partisi oldular. Yoksulu değil, yandaşı düşünüyorlar” dedi.

AKP farklı bir sınıfın partisi oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada iktidara yüklendi. Kütahya’nın 13 yılda en çok mağdur edilen şehirlerden birisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Devletin kurduğu bütün fabrikaları özelleştirdiler. Binlerce özelleştirme mağduru çıktı ve hala Simav depreminin yaralarını sarmadılar. Aradan kaç yol geçti, hangi yüzle Kütahya’dan oy istiyorlar? En temiz duygularımız sömürdüler” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “13 yıllık süreye bakın, ne oldu? Şu anda genç işsizlikte Avrupa birincisiyiz. 8 milyon emekli bin liranın altında aylık alıyor. Açlık sınırı geçen hafta belirlendi, bin 349 lira. Şimdi ben o 8 milyon emekliye sesleniyorum, seni bu iktidar açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Özeleştirme mağduru olan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum, sizin haklarınızı hiç kimse savunmadı. Ankara’ya geldiğinizde sizin haklarınızı önce ben savundum, şimdi de savunuyorum. Simav’a konut yaptılar, o konutlarda oturanlar taksitlerini ödeyemiyor.  Hiç kimse merak etmesin, 8 Haziran yeni bir başlangıç olacak, bu milleti borç batağından kurtaracağım, sözüm sözdür.”

Sizden koptular
Kılıçdaroğlu, “Ankara’daki beyler sizleri, çocuklarınızı unuttular. Evinizi, mutfağınızı unuttular. Sevgili anneler, o Ankara’daki beyler sizden koptular. 13 yıl önce oy verdiğiniz parti yok artık. Saraylarında oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. ‘Emekliye para verilir mi’ diyenler var. ‘Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım’ dediğim zaman ‘bu işçiye zulümdür’ diyenler var. O nedenle Sevgili anneler, gideceksiniz, konuşacaksınız, komşunuzu ikna edeceksiniz” dedi. CHP lideri şunları söyledi: “13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. O zaman diyorlardı ki ‘biz halktan, mazlumdan yanayız, biz garip gurebanın partisiyiz.’ Şimdi ben Ankara’daki beylere seslenmek istiyorum, siz hangi halka, hangi yetkiyle garip gurebanın, mazlumun yanında olduğunuzu söylüyorsunuz. Siz önce çıkın şu millete altın klozetli tuvaleti bir anlatın bakalım. Bunun izahı yoktur. Bunlar 2002’de sizden oy isteyen insanlar artık değil. Bunlar artık değişti, bunlar farklı bir sınıfın partisi artık. Bunlar yoksulları, ezilenleri savunmuyor sadece ve sadece kendi ceplerini, yandaşlarını düşünüyorlar.” 

Türkiye sadece AKP’den ibaret değil

Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır Ortadoğu Haber Ajansı’na konuştu. CHP lideri, Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına ilişkin, “Elbette ki siyasiler yanlış yapabilir, yasaları ihlal edebilirler. Demokratik süreç içinde, hukukun üstünlüğü çerçevesinde cezalandırılabilirler, affedilebilirler. Sonuçta bağımsız yargı buna karar verir. Ama idam gibi geri dönülmez bir süreç toplumda derin travmalar yaratıyor” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, bir ülkenin iç işine doğrudan müdahale etmenin, oradaki bir siyasal partiyi destekleyip diğer siyasal partiyi düşman ilan etmenin Mısır halkının tepkisini çekeceğini belirterek, “Biz Mısır halkının bu konudaki duyarlılığını biliyoruz. Ancak şunu da Mısır halkının çok iyi bilmesini isteriz. Türkiye sadece AKP’den ibaret değildir. Biz CHP olarak bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bizim kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ’Yurtta barış, dünyada barış’ şiarıyla yola çıkmıştır. Dolayısıyla biz barışı Orta Doğu’da da bütün dünyada da savunan bir siyasal gelenekten geliyoruz. Öyle bir terbiyemiz var” ifadelerini kullandı.