Önce taşın üzerine yazılmıştı, şimdi de kağıda. Bursa'da iğrenç olay

Önce taşın üzerine yazılmıştı, şimdi de kağıda. Bursa'da iğrenç olay
Antalya'da, taşın üzerine yazdığı not ile kız çocuğunun istismara uğradığının ortaya çıkmasının ardından, bu defa Bursa'da bir kırtasiyede çekildiği iddia edilen "Dedem bana tecavüz etti" notu sosyal medyada gündem oldu.

Geçtiğimiz Haziran ayında Antalya''da, taşın üzerine "Yaşım 12, adım A. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin" notunu yazan kız çocuğunun istismara uğradığı ortaya çıkarken bir benzer olayda bugün sosyal medyada gündem oldu.

Günboyu Gazetesi''nden Murat Beyaz''ın haberine göre söz konusu notun kim tarafından yazıldığı henüz ortaya çıkmazken, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da, "Dedem bana tecavüz etti" notunu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bursa''da bir markette görülmüş. Gerçek olmamasını umut ediyorum. Eğer gerçekse çocuğumuzun yanında mücadele etmek için bize ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

TAŞA YAZILMIŞTI...

Geçtiğimiz Haziran ayında Antalya''da, taşın üzerine "Yaşım 12, adım A. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin" yazan kız çocuğunun, A.K. olduğu belirlenmişti. Çocuk İzlem Merkezi''nde ifadesine başvurulan A.K.''ye, komşuları H.E.''nin (55) uzun süredir cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bir süre önce Adana''ya taşındığı belirlenen H.E., polis tarafından yakalanıp gözaltına alınıp 25 yıla kadar hapsi istenmişti.

ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARA UĞRADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

-Cinsel içerikli konulara aşırı ilgi ya da aşırı kaçma eğilimi göstermesi

-Cinsel davranışlarda artış yaşanması

-Uyku sorunları, kabuslar

-Depresyon ya da içine kapanma durumları

-Bedeninin kirli ya da zarar gördüğü şeklindeki söylemler ya da genital organlarında bir sorun olduğunu düşünmesi

-Çizim veya oynadığı oyunlarda cinsellik ögelerini kullanması

-Cinsel yolla bulaşan hastalıkların varlığı gibi belirtiler gözlemlendiğinde, çocuğun cinsel istismara uğradığından şüphelenilmelidir.