Önemli olan açık vermemek

Görünüm olarak biraz havası kaçsa da, 30 Ağustos törenleri kazasız belasız tamamlandı. Mısır'da Enver Sedat'a suikastın benzeşen bir törende gerçekleşmesi her türlü ihtimali akla getirmişti. Benim iyi niyetli görüşümü çarpıtanlar da az değildi. Bunlar 15 Temmuz Kalkışması'nın ciddiyetini hâlâ kavrayamamış olanlar. Bu uçakların bize nerelerde gerekli olduğunu her gün gözlemliyoruz. Tank ve toplar da aynı şekilde. Varsın, bir günde pasta-cilasız kalsınlar. Hep söylüyoruz ya; "gevşemeden, esnemeden tedbire devam". Bir yanda bölücüler, öbür tarafta darbeciler. Bunlara şimdi de Che Guevaracılar eklendi. "Milyarder hayatı yaşayıp" Marksizm öncülüğü yapan Ertuğrul Özkök'ü biliyoruz. Ancak, 1.5 ay önceye kadar sola söverken, 180 derece dönenlere ne demeli? Onlardan ricam, en kısa zamanda CHE'li bir tişört giyip fotoğraf çektirmeleri. Buna köşelerinde yer vermeliler. Hatta Atıl Kutoğlu'nun yeni başlayacak "Ne Giysem Yakışır" isimli programına katılabilirler.

Elbistan'daki uzman

Kahramanmaraş'ın kendi kadar ünlü ilçesi Elbistan'daki zehirlenmelere neden olan virüs nihayet tespit edildi; "NOROVİRÜS". Doğrusu adını sizler gibi ilk kez duydum. Karışmadaki bin türlü nedenden en önemlisi kuyulardan şebekeye aktarılanlar. Gelelim Halk Sağlığı Kurumu Başkanı'nın söylediklerine. Prof. Dr. İrfan Şencan'a göre sularda kimyasal kirlenme yok. Şimdi sıkı durun ve tavsiyesine bakın; "Salgının önüne geçilmesi için ellerin sabun ve suyla yıkanması şart". Peki hocam bu işler hangi suyla yapılacak? Bölgede kapalı satılan su kalmadı. Kazara boy abdesti alınacak olunsa damacanalar kimden temin edilecek? Siz en iyisi basın kloru, vatandaş nasılsa hastanelik olmaya alıştı.

Takılıp kalanlar

RISING STAR'da 2. tur başladı. İkili yarıştırılanlardan biri daha doğrusu az puan alan veda ediyor. Jüri üyelerine gelince Yılmaz Morgül normal gözlükle devam ediyor. Emine Sandal hoj geldin'e ara vermedi. Türkiye'deki Boşnak sayısının 5 milyon olduğunu söylerken, hemşehrisi kıza tam puan vermeyi ihmal etmedi. Bir konuda uyarım var. Elenenlerin genelde çenesi düşüyor. Ona selam buna selam, lafı uzatıyorlar. Sahne almadan uyarmak şart oldu.

...

Çarkıfelek'in renkli yüzü Kırklarelili Necmettin bırakılmamalı. Bu katılımcıda her numara var. Manken yürüyüşünden, kıvırmaya kadar başarılı. Sanki Mehmet Ali'nin hocası.

Evlilik programı meslekleri

Müjdeler olsun evlendirme yapımları sezon açtı. Genelde aynı tiplerle devam ediliyor. Aylardır atladığım bir noktayı yeni fark ettim. O da bir arkadaşımın sayesinde. Gelin adaylarının ilk sorusu "Ne iş yapıyorsunuz?". Cevaplar ise hayli ilginç:

-Turizm sektöründeyim.

"Valiz taşıyor".

-Ulaştırma sektöründeyim.

"Şoför muavini".

-Oto kuaförüyüm.

"Oto yıkayıcısı".

-İnşaat sektöründeyim.

"Çimento-demir taşıyor".

Kimse alınmasın ama "cenaze işlerindeyim" diyeni bekliyorum. Yani ölü yıkayıcısını.

Evlilikler "meslek cilalamakla kurulsaydı" biz de zamanında "Pulitzer Ödülü Adayı" kartviziti bastırırdık. Öte yandan gençlerin kullandığı dilin ne hale geldiğini de bu bölüme ekleyelim. Ok, tm, tşk, vs... Güzelim Türkçe yakında sizlere ömür. Mesaj hastalığı buna neden. Bir de konuşma özürlüler mevcut. Adam tuğgenerallikten emekli beka diyemiyor. Beko'daki gibi telaffuz ediyor. Kılıçdaroğlu'nun "dunya"sı rakipsiz. Yeri geldi Şansal Büyüka'yı ekleyelim. Yıllar yılları kovaladı o hâlâ hanki ve poroblem'leri sürmekte.

Yazarın Diğer Yazıları