Onlarca saldırgana karşı eczaneyi korudu

Onlarca saldırgana karşı eczaneyi korudu
Mersin'in Tarsus ilçesinde bir grubun eczaneyi basması üzerine çıkan kavgada, eczaneyi savunan vatandaşın görüntüleri dikkat çekti.

İddiaya göre, Mersin'n Tarsus ilçesinde devlet hastanesi karşındaki bir eczanede, bir kişi istediği ilaçların yerine eşdeğer ilaçları veren eczane kalfası ile tartıştı.

Bu kişinin ayrılmasından bir süre sonra Eczaneyi basan kalabalık grup eczacı kalfasına saldırdı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde eczacı kalfasının tek başına kendisini bir boksör gibi savunması ve alaydan sonra grubun eczaneden kaçması görülüyor.

Olay Aksaray’da İrlandalı bir turiste esnafın saldırmasını ve İrlandalı turist boksör Mohammed Fadelabbous’un kendisini savunmasını akıllara getirdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı eczacılar ile hasta yakınları arasında çıkan kavgayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması ve sağlıkta şiddetin son bulması için gereken tedbirlerin alınmaya devam edildiği belirtilen açıklama şöyle:

“Tarsus'ta bir eczanede, eczacımızın hastaya eşdeğer ilaç vermek istemesi üzerine gerçekleştiği öne sürülen 1'i ağır 4 kişinin yaralandığı elim saldırıyı kınıyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması ve sağlıkta şiddetin son bulması için gereken tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu hadiseye sebep olduğu belirtilen muadil (eşdeğer) ilaç verme hususunda da bilinmelidir ki eşdeğer ilaç; etkin madde açısından orijinal ilaçla aynı olan ilaçtır. Ülkemiz piyasasındaki tüm ürünlerin kaliteleri ise gerek ruhsat alıp piyasaya çıkmadan önce gerekse de piyasa da iken yapılan denetim ve takiplerle sıkı kontrol altında tutulmaktadır. Dolayısıyla hastalarımız eşdeğer ilaçları gönül rahatlığıyla kullanabilirler.”

İlgili Haberler