"Önümüzdeki yıllarda en çok konuşulacak mesele Pelikan Çetesi'dir"

"Önümüzdeki yıllarda en çok konuşulacak mesele Pelikan Çetesi'dir"
15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılında çarpıcı açıklamalarda bulunan AKP'nin eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Pelikan'cıların da FETÖ'cüler kadar tehlikeli olduğunu söyleyerek, önümüzdeki yıllarda en çok konuşulacak mesele olduğunu söyledi

AKP'nin eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci,  15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İndependent Türkçe'ye konuşan Temurci, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda en fazla konuşacağı meselelerden bir tanesinin “Pelikan Çetesi” olacağını savundu.

Yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde olduğu söylenilen Temurci, “FETÖ o gün ne yaptıysa, Ahmet Davutoğlu’nun pelikan çetesi belgeleriyle başbakanlıktan uzaklaştırılması sürece benim zihnimde birbiriyle çok örtüşen iki zaman dilimidir” diyen Temurci, “Onun için aslında o metal yorgunluğu metaforu nasıl ortaya çıktı bilmiyorum ama onun başkanlığı pelikan çetesinin seçilmiş son başbakanı görevden almasıyla başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Temurci şöyle devam etti:

"Bize her şey yapılabilir ama biz zulmedemeyiz. Adaletsizlik yapamayız. Biz değerlerimize karşı yanlış işler yapamayız. Sokağa çıktığımızda başımız dik alnımız ak olmalıyız. Biz, bize yakışır gibi siyaset yapmalıyız. Ahlakı olmayan, değerleri olmayan sadece güce odaklı hareket eden insanlar, 15 Temmuz sonrası şehitlerin kanları üzerinden kendilerine başka bir gelecek tasavvuru planlamış olabilirler."