Öpüldünüz...

Kim ne derse desin, Galatasaray’ı gerçekten tebrik etmek lazım..Böyle zor bir dönemde güçlü rakibi karşısında üstelik deplasmanda ortaya koydukları mücadele için bütün futbolcuları alınlarından öpmeliyiz..
Bordaeux maçı öncesinde hoca değişikliği ile sarsılan ve genç hocasıyla Ali Sami Yen’de destan yazan sarı kırmızılar, yine zorlu bir maçı yüzün akıyla bitirdi. Devam ettiği önemli sakatlıkları nedeniyle takım kurmakta zorlanan Bülent Korkmaz, bu maç öncesinde de Meira’nın gitmesi, Milan Bros’un cezası nedeniyle elinde kalan futbolculardan en iyi kadroyu sahaya sürdü.
Maçın başında Aslanlar gibi savaşan ve bir de gol atarak Almanyada tribünleri sallayan Aslan yavruları, ikinci devre başında yaşadıkları şanssız bir gol ve arkasından hakemin zalimce verdiği kırmızı kart ile 10 kişi kaldığı karşılaşmayı inanılmaz bir mücadele ile berabere bitirdiler.
Sarı kırmızılılar dün gece ilk yarıda futbol adına her şeyi yaptılar. Defansta Sabri, Emre, Volkan herşeylerini ortaya koyarken, Meira’nın yerini alan Hakan Balta tecrübesiyle mükemmel oynadı. Orta alanda Ayhan ve Barış’ın canlılı, Lincoln ve Kewell’in klası ile oyunun hakimi oldu. İşte bu hakimiyetin getirdiği bir kontra atakta usta ayaklar Kewell’in başlattığı Linclon’ün devam ettirdiği ve Ayhan’ın son noktayı koyduğu posizyonla öne geçti. Tribünleri dolduran milyonlarca vatandaşımızı kendilerinden geçirdi.
Ancak bu güzel futbol, ne yazık ki ikinci yarıda bitti. İkinci yarının başında bir anlık gaflet ile yenen beraberlik golü  ve arkasından gelen zalim bir kırmızı kart ile heyecanlı dakikalar başladı. Bundan sonra Aslan’ın tek düşüncesi beraberliği kurtarmaktı. Bülent Korkmaz’da bunu düşünerek önce Lincoln’ü daha sonra Nonda’yı çıkartarak Mehmet Güven ve Ümit Karanı oyuna aldı. Kewel’i Emre Aşık’ın yerine alarak onun tecrübesinden yararlandı. İşte bundan sonra Galatasaray, yeni bir inanılmazı daha başararak geceye damgasını vurdu. G.Saray Almanya’da zor ama çok önemli  bir beraberlik ile Kadıköy yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Yazarın Diğer Yazıları