Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik'ten yeni görev talebi

Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik'ten yeni görev talebi
Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, "İçişleri Bakanlığımızdan geçici de olsa Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmemi talep etmiş bulunmaktayım." diyerek yıllık izne ayrıldı.

Ordu’nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Şenlikleri’nin son gün etkinlikleri öncesi, şenlik alanındaki protokol tribününde yer düzeni konusunda kavga çıkmış, Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, protokolde kendi adı yazılmayan bir koltuğa oturunca, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz müdahalede bulunmuştu.

Müdür Çelik ve Başkan Yılmaz arasında tartışma yaşanmış ve Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve Emniyet Müdürü korumaları da buna karışınca arbede çıkmıştı. Kavganın ardından konuyu araştırması için iki polis başmüfettişi görevlendirilmişti.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ VE YILLIK İZNE ÇIKTI

Ordu Valisi Seddar Yavuz kavgayla ilgili olarak, "Ordu adına utandım, utanmalıyız" dedi. Öte yandan kavganın taraflarından Belediye Başkanı Enver Yılmaz bugün açıklama yapmış ve Emniyet Müdürü Suat Çelik'i suçlamıştı.

Bu yaşananların ardından bugün Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik'ten de bir açıklama geldi. Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz günlerde ilimiz Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası Şenliklerinde meydana gelen ve yaşanmasını aska arzu etmediğim nahoş olay sebebiyle; üstlenmiş olduğum görevin önemi ve devlet memuriyeti ciddiyeti gereği 27.07.2017 tarihi itibariyle senelik izne ayrılarak, İçişleri Bakanlığımızdan geçici de olsa Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmemi talep etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna saygıyla duyrulur.