Ordumuz ile gururluyuz

15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ tarafından hedef alınan Türk Ordusu FIRAT KALKANI adıyla çok büyük bir askeri harekâta başladı.

Aylardır Suriye sınırımızdan topraklarımıza saldıran, canlı bombalar ile kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden kentlerimizde kan döken IŞİD terör örgütünün Cerablus'taki bulunan unsurlarına yönelik operasyonlarda Hava Kuvvetlerimiz F-16 Savaşan Şahinlerle hedefleri yerle bir etti.

Topçu birliklerimiz IŞİD mevzilerini yoğun ateş altına alırken, füzelerle, tank atışları ile Cerablus'taki düşman unsurları yok edildi.

Tank ve askeri zırhlı araçlarımızın bölgeye girişi için istihkâm birlikleri yol açma faaliyetlerini sürdürdüler.

Piyade, komando ve özel kuvvetlere ait birlikler büyük bir koordinasyon içinde harekâta katıldılar.

Bu harekâtın başarılı olması kuşku yok ki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar komutasında sağlandı.

Genelkurmay 2. Başkanı, "J" komutanları, kuvvet komutanları Akar Paşa'nın komutasında askeri harekâtı Genelkurmay Harekât Merkezi'nden yönettiler.

Bazı televizyon kanallarının Türk ordusunun tüm unsurları ile katıldığı bu askeri harekâtı sadece özel kuvvetlere mal etmesi gün içinde Genelkurmay'ın da tepkisine neden oldu.

Genelkurmay kaynakları sorumsuz ve bilinçsiz yayın yapan televizyon kanallarını da yayınladıkları askeri birliklerimizin görüntüleri nedeniyle eleştirirken, "düşmana hedef gösteriyorlar" diye sert şekilde eleştirdiler.

Şunu vurgulamakta büyük fayda var.

9 Ocak 2016 tarihinden bugüne kadar Gaziantep/Kilis-Suriye hattında bulunan yerleşim yerlerimize ve hudut karakollarımıza yönelik DEAŞ tarafından toplamda 57 havan, 79 Katyuşa ve 2 adet tanksavar güdümlü mermisi atıldı.

Bu saldırıların sonucunda 21 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti, 84 sivil vatandaşımız da yaralandı, çok sayıda bina ve araç da hasar gördü.

15 Temmuz sonrası Türk ordusunun güç kaybettiğini zanneden alçak terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PYD yoğun terör faaliyetlerine başladılar.

Suriye topraklarındaki DEAŞ unsurlarının saldırılarına anında misliyle mukabelede bulunulup DEAŞ unsurlarına çok sayıda zayiat verdirmemize, çok sayıda silah mevziini, araç ve komuta binalarını vurmamıza rağmen DEAŞ unsurlarınca bu saldırılara devam edilmekte idi.

19 Ağustos 2016 tarihinden önceki güne kadar DEAŞ tarafından 23 havan ve 2 Katyuşa mermisi topraklarımıza atıldı. Karkamış bölgesindeki vatandaşlar evlerinde oturamaz, alışverişe dahi çıkamaz duruma geldi.

"Hudut namusumuzdur" diyen Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından yönetilen harekât ile dün sabah 04.00'te hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Fırat Kalkanı harekâtı başlattı.

FETÖ'ye mensup vatan haini askerlerin ordumuzun savaş gücüne toplu iğne başı kadar zarar veremediği Fırat Kalkanı harekâtı ile ortaya konuldu.

Başta Akar paşa olmak üzere kahraman Türk ordumuz ile gurur duyuyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları