Manisa 132. şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Manisa 132. şehidini gözyaşlarıyla uğurladı
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Kom. Uzm. Çvş. Erdoğan Kaya, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde dualarla defnedildi

Manisa 132. şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Şehidin gazi olan amcası Adnan Kaya, “Türkiye’nin başı sağolsun. Aynı aileden hem şehit hem de gazi çıkması bizim için gurur verici. Düğününü yeni yapmıştık” dedi. 

 

Manisa 132. şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya memleketi Saruhanlı ilçesinde törenle toprağa verildi.

Şehit Erdoğan Kaya’nın naaşı, Saruhanlı Devlet Hastanesi morgundan alınmadan önce, yakınları ve bir grup vatandaş yürüyüş düzenleyerek terör örgütü PKK’yı protesto etti. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Hükümet Caddesi’nden İstasyon Meydanı, oradan da Yedi Eylül Caddesi’nden tekrar hastane önüne geldi. PKK’yı kınayan sloganlar attı.

Baba evine getirildi

Hastaneden alınan şehit Kaya’nın naaşı önce yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı, 100 araçlık konvoy eşliğinde Dilek Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında fenalaşan şehidin babası Tuncay Kaya ile hala Nuray Kaya, sağlık görevlileri tarafından sakinleştirildi. Cenazeye üzerinde “Kahraman Dadaşlar Jandarma Özel Harekat Komando Taburu” yazılı bir çelenk de gönderildi. Dilek Mahallesi Cemevi önünde düzenlenen cenaze törenine, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, Foça Deniz Amfibi Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Halil İbrahim Yıldız, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğg. Hacı İlbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Cemevi önünde düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Eşi 2 aylık hamile

Şehidin gazi olan amcası Adnan Kaya, “Türkiye’nin başı sağolsun. Aynı aileden hem şehit hem de gazi çıkması bizim için gurur verici. Ben de 1994’te Bitlis’te pusuya düşerek gazi olmuştum. Kaderimizde yeğenimizi şehit vermek de varmış. Yeni düğününü yapmıştık. Gönüllü gitmişti. Bizim çok yeğenimiz var gerekirse onları da seve seve şehit veririz.”

  Üç ay önce evlenen 24 yaşındaki şehit Erdoğan Kaya’nın eşi Meliha Kaya’nın, 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Manisalı Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın şehit olmasıyla Manisa’da son 6 ayda şehit sayısı 8’e yükseldi. Terör olaylarının başladığı 1984 yılından bu yana ise Manisa 132 şehit verdi.

 

Kılıçdaroğlu’ndan taziye telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has’ın ailesini telefonla arayıp taziyelerini iletti. Kılıçdaroğlu’nun şehit Uzman Çavuş Has’ın ağabeyi Yusuf Has’ı telefonla aradığı, şehide Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilediği belirtildi. Jandarma özel harekat timinde görev yapan ve 3 yıllık uzman çavuş olduğu belirtilen Serkan Has, geçen hafta cuma günü şehit düşmüştü. 25 yaşındaki Serkan Has, memleketi Osmaniye’de yaklaşık 1000 kişinin katıldığı törenle toprağa verilmişti. Şehit Serkan Has’ın askerlik sözleşmesini bir hafta önce yenilediği öğrenildi. Şehit Serkan Has, Osmaniye’nin 223. şehidi oldu.