Orhan Uğuroğlu, Erdoğan'ın Sakarya Zaferi’ni unuttuğunu açıkladı

Orhan Uğuroğlu, Erdoğan'ın Sakarya Zaferi’ni unuttuğunu açıkladı
Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Sakarya Zaferi’nin 100. yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir mesaj yayınlamamasını çarpıcı bir paylaşımla eleştirdi.

AKP'den de hiç paylaşım gelmedi

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Zaferi’nin 100 yılı yaşanırken, birçok siyasi bu büyük zaferle ilgili kutlama mesajları paylaştı.

22 gün, 22 gece ile dünya tarihinin en uzun süren meydan muharebesi olan Sakarya Savaşı kazanılmamış olsaydı, Ankara’nın düşmesi, Sevr Anlaşması’nın zorla kabul ettirilmesi ve Anadolu’daki Türk varlığının yok olması şeklinde sonuçlar doğuracağı tarihçiler tarafından ortaya konuluyor.

Aynı zamanda Türk milletinin 1683’te Viyana önlerinde başlayan geri çekilişini Atatürk’ün komutasında durduran zafer olarak bilinen Sakarya Zaferi’nin 100. yılı için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayımlamadı.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ise, bu duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Uğuroğlu, Sakarya Savaşı’nda verilen şehit sayısını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitlerimizi anmak için neden mesaj yayınlamadı? ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenleri kızdırmamak için mi?” ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu’nun paylaşımı şu şekilde;

 

İlgili Haberler