Orkide Yağlarının sahibi Ahmet Küçükbay gözaltına alındı

Orkide Yağlarının sahibi Ahmet Küçükbay gözaltına alındı
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kentin tanınmış işadamlarından Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, bazı adreslere sabahsaatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştiriyor.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay sabaha karşı 04.00'te İstanbul'da gözaltına alındı. Küçükbay'ın bir süredir yapılan Demokrasi Mitingleri'ne katıldığı, en son da dün Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldığı, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştığı belirtilirken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e getirileceği öğrenildi. Küçükbay bundan bir süre önce fazla politize olduklarını belirterek TUSKON ve MÜSİAD'dan ayrıldığını açıklamıştı. İzmir Organize Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon kapsamında Küçükbay ile birlikte 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.