'Ortak düşman' kim?

'Ortak düşman' kim?
Katar'da kurulacak askeri üs ve Katar jandarmasının Türkiye tarafından eğitilmesini sağlayacak iki anlaşma, AKP Grubu'nun önerisiyle, gündemde öne çekildi ve TBMM'de yıldırım hızıyla oylanıp yürürlüğe girdi.

Hazırlayan: Timuçin Mert

Daha önce TBMM'de bu anlaşma ile ilgili bilgi verilirken askeri üssün "ortak düşmanlara karşı kullanılacağı" açıklanmıştı. Katar krizinin tam orta yerinde bu anlaşmaların aceleyle yürürlüğe sokulmasının sebebi nedir?

(...)

 Öyle görünüyor ki yöneticilerimiz Suriye krizine bodoslama dalmanın maliyetlerinin ne olduğunu unutmuşlar, şimdi de Katar krizinin ortasına girmeye çalışıyorlar.

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

 

***

 

YSK'yı denetime açmadan zor

-------

Çarşamba akşamı televizyonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:

"Referandumdaki yüzde 49'luk beraberliğin 2019 seçimlerine kadar sürdürülmesi gerektiğini, 3 büyük şehrin 'Hayır' dediğini, yerel ve genel seçimlerde de bu şehirleri kazanmaları gerektiğini" anlatıyordu.

Tabii ki tüm partiler yerel seçimde de, genel seçimde de kazanmak ister. Ancak...

Eğer YSK referandumda yaptığı gibi çekinmeden, bu kez başka bir şekilde "yasalara aykırı" karar alırsa ve bu karar sonucu değiştirirse 2023'ü mü bekleyecekler? Sonra 2027'yi...

YSK bir yüksek mahkeme değildir ve toplum vicdanının rahat etmesi için en kısa zamanda "yargı denetimine açık" hale getirilmelidir

Güngör Mengi Vatan

 

 

***

 

Uçuyoruz!

----

 (...)Fakat nereye uçtuğumuzu Allah bilir!

Orta Doğu bataklığının içindeyiz. Artık oradan çıkmak çok zor.

Enflasyon doludizgin. İşsizlik can yakıyor, genç nüfusun üçte biri işsizliğin pençesinde. Şehitler gelmeye devam ediyor.

Binali Bey demişti ya...

Uçuyoruz işte!

Rahmi Turan Sözcü

 

 

***

 

GÜNÜN SORUSU

-------

Taksim'de "Mehmetçik Katar'a..." diye bağıranları kim, hangi hesap üzerine yüreklendiriyor?

Necati Doğru Sözcü

 

 

***

 

İşin özeti

...AKP dışta, NeoEmperyalizm ve NeoLiberalizm ile kol kola girerek, içte de, Din-Tarım toplumu kalıntıları ve bunlarla ittifak halindeki (kendi deyimleriyle "kullanışlı aptal") liberal ve eski solculardan destek alarak, Temel Hak ve Özgürlüklerin, Cumhuriyet kurumlarının, özellikle de yargı erkinin altını oydu ve:

Hem meşruluğu her bakımdan tartışmalı olan, hem de yasalara karşı uygulamalar içeren 16 Nisan 2017 Halkoylamasıyla, Parlamenter Demokratik Rejimi sonlandırdı.

DİREN DEMOKRASİ!

Emre Kongar Cumhuriyet

 

***

KARİKATÜR: LATİF DEMİRCİ/HÜRRİYET