Osman Pamukoğlu ve Ahmet Yavuz'dan Şırnak Valisi'nin sözlerine tepki

Osman Pamukoğlu ve Ahmet Yavuz'dan Şırnak Valisi'nin sözlerine tepki
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın “Terörle mücadele dört mevsim artık yapılıyor” ifadelerine emekli Tümgeneraller Osman Pamukoğlu ve Ahmet Yavuz'dan tepki geldi.

Terörle mücadele dört mevsim artık yapılıyor

Katıldığı canlı yayında kış operasyonlarını değerlendiren Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın yıllardır kar kış bilmeden süregelen terör operasyonlarını hiçse sayarak, “Terörle mücadele dört mevsim artık yapılıyor” ifadelerini kullanması tartışmalara neden oldu.

Teröre karşı yıllardır süren kış operasyonları, bu operasyonlara emek veren, şehit ve gazi olan Mehmetçiği görmezden gelerek konuşan Vali, Pehlivan’a tepki gösteren emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Sayın valinin ya hafızası yok ya da bilerek Türk ordusunun şanlı terörle mücadele tarihini yok sayıyor” açıklamasında bulundu.

“TARİHİ KENDİLERİYLE BERABER BAŞLATIYORLAR”

Oda TV’de yer alan habere göre Yavuz, şöyle konuştu:

“Bugünkü teknolojinin ürünü, İHA ve SİHA’ların varlığı sayesinde terörle mücadele, çok daha başarılı hale geldi, ona minnettarız.
Ama eğer o teknoloji katkısı olmasaydı, o koşullarda daha farklı görev yapacağını düşünüyordum.
Tarihi kendileriyle beraber başlatıyorlar ama bir parantez gibi kapanacaklar.
Orada kolunu, bacağını donduranlara, orada kar içerisinde kalıp şehit olan, gazi olan insanlara saygısızlık ediyorlar farkında değiller.”

PAMUKOĞLU: “BU SÖZÜ ETMEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYDU?”

Öte yandan Vali’ye tepki gösteren bir diğer isim emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ise “Milyonlarca genç, asker oradan geçti hepsi... On binlerce subay, astsubay, uzman çavuş oradan geçti” dedi.

Pehlivan’a “Bu sözü etmeye neden ihtiyaç duyduğunu merak ediyorum” diye soran Osman Pamukoğlu “Bir defa bu kırk yıla dayanan bir mücadele…” diye konuştu.

VALİ NE DEMİŞTİ?

Habertük TV canlı yayınına konuk olan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

“Burada ve ilimizin her noktasında, burada görmüş olduğunuz kahramanlarımız, jandarmamız, emniyetimiz, korucularımız canla başla mücadele ediyorlar” diyen Vali Pehlivan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ve bu mücadeleyi yedi-yirmi dört, üç yüz altmış beş gün esaslı yapıyorlar. Terörle mücadele dört mevsim artık yapılıyor.
Burada tabi, sayın cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu istikametler doğrultusunda, iç güvenlikte içişleri bakanımızın vermiş olduğu talimatlar, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, bütün planlamaları yerelde de biz valilik olarak komutanlarımızla birlikte yapmış durumdayız.”

 

İlgili Haberler