Osmaniyeliler de “Bıraksın” diyor

Osmaniyeliler de “Bıraksın” diyor
1 Kasım seçiminde partisini kendi ili Osmaniye’de bile birinci yapamayan Bahçeli’nin MHP’nin başından çekilmesi isteniyor

Osmaniyeli hemşehrileri de “bıraksın” diyor

MHP eski milletvekili Hasan H. Türkoğlu, “Sadece ben değil, Osmaniye’de birçok hemşehrimiz, ’Devlet Bey daha fazla yıpranmadan bırakmalı’ diyor” açıklamasında bulundu.  

 

Osmaniyeliler de “Bıraksın” diyor

1 Kasım seçimlerinde alınan ağır yenilgiden sonra hemşehrileri de partisini kendi ilinde bile birinci yapamayan Devlet Bahçeli’nin MHP’nin başından çekilmesini istiyor.

MHP Osmaniye eski milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’la yaptığı söyleşide hemşehrilerinin hislerine tercüman oldu. 2011’de Genel Başkan Bahçeli tarafından Osmaniye 2. sıradan milletvekili yapılan Hasan  Hüseyin Türkoğlu, “Sadece ben değil, Osmaniye’de birçok hemşehrimiz, ‘Devlet Bey daha fazla yıpranmadan bırakmalı’ diyor” açıklamasında bulundu. Türkoğlu, çocukluğundan beri hayranlık duyduğu, ancak 13 yıldır partisini iktidar veya iktidar ortağı yapamayan Bahçeli’nin yerini artık genç adaylara bırakmasını söyledi. Ahmet Hakan’ın Hasan Hüseyin Türkoğlu ile yaptığı söyleşinin satırbaşları şöyle:

Hepimizi üzüyor

* Devlet Bey, babanızın esnaf arkadaşının oğlu... Küçüklüğünüzden beri idolünüz. Size kendisinin ardındaki yeri vermiş, milletvekili olmuşsunuz. Ama bugün “Devlet Bey bırakmalı” diyorsunuz. Burada bir vefasızlık yok mu?

* TÜRKOĞLU: Benim yaklaşımımı Osmaniye’deki birçok hemşerimiz paylaşıyor. Osmaniye’nin en değerli evlatlarından biri olan Bahçeli’nin, çok ağır eleştirilerle karşılaşması, hakarete varan mizah konusu haline gelmesi, karikatürize edilmesi hepimizi çok üzüyor.

* Neden bu zor gününde destek vermiyorsunuz kendisine?

TÜRKOĞLU: Eğer Devlet Bey’in genel başkanlığında partimiz yüzde 20’lere, yüzde 30’lara zıplayacaksa neden destek vermeyelim? Ama böyle bir tablo yok ortada. Bilakis daha kötüye giden bir görüntü var. “Bugün seçim olsa MHP, yüzde 6 alır, 9 alır, baraj altında kalır” diyenler var.

* Bir Osmaniyeli olarak Devlet Bahçeli’ye yeni dönemde nasıl bir rol biçiyorsunuz?

TÜRKOĞLU: Sadece ben değil, Osmaniye’de birçok hemşerimiz, “Bu isim daha fazla yıpranmadan bırakmalı” diyor. Devlet Bey, hepimizin büyüğü olarak bir aksakal, bir bilen, bir ağabey olmalı... Biz onu başımızın üstünde taşımaya devam ederiz.

* Peki ya olmazsa? Bırakmazsa?

TÜRKOĞLU: O zaman, partimiz ve kendisi çok kötü bir noktaya gitmiş olur. Bizim büyüğümüz, bizim Devlet Bey’imiz çok daha yıpranacak ve yıpratılacak bir noktaya gitmiş olur. Biz onun yıpranmasını istemiyoruz. “Bilge lider” olarak, MHP’nin en büyük hamisi olarak en büyük danışmanımız olmasını istiyoruz.

Değişim imkansız değil

* MHP’de bir değişim gerçekleşebilir mi sizce?

TÜRKOĞLU: 12 Eylül’den kalma Siyasi Partiler Yasası, partilerdeki genel merkez yönetimlerini koruyor, değişimi zorlaştırıyor. Bu açıdan MHP’de değişim zor ama imkânsız değil.

* Zoru başarmak mümkün müdür?

TÜRKOĞLU: Tabii ki mümkün. Sahada MHP’ye gönül vermiş insanlar gözyaşı döküyor. Manisa’ya gittim. Bir partilimiz ağlamaya başladı. Hüngür hüngür ağladı koskoca adam... Bulunduğumuz ortam çok kalabalıktı, buna rağmen ağladı.

Gözyaşları götürür

* Niye ağlıyor?

TÜRKOĞLU: Manisa’da gezemiyorum diyor. Sokakta yüzümü yere çevirerek, başım aşağıya eğik şekilde yürüyorum diyor. Bizim partimiz, PKK’nın siyasi uzantılarından daha az milletvekili çıkarmış. Genel Başkanımızın “Bu bölge bizim için flu” demişti ya... Meclis’te o flu bölgeye artık MHP’liler oturacak. Bunun için başı eğik. “Çocuklarımın nafakasından kesip partiye hizmet ettim, eve ekmek götürmedim” diyor.

* Tabanda travma mı var?

TÜRKOĞLU: Kesinlikle. Büyük bir travma var tabanımızda. 1 Kasım sonuçları ümitsizliğin had safhaya ulaştığı bir tablo koydu ortaya. Siyasi Partiler Kanunu’nun sağladığı imkânlarla yönetiminizi devam ettirebilirsiniz. Ama ağlayan bu insanların ağlama nedenlerini ortadan kaldıramazsanız, o gözyaşları büyük bir hareketi çıkarır ve sizi götürür.