ÖSO için eğit donat...

Suriyeli muhalif grupların eğitilmesi konusunda uzun süredir Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmelerde dün önemli bir aşamaya gelindi. Bu satırları kaleme aldığım saatlerde Ankara’ya gelen ABD askeri heyeti, Türk askeri heyeti ile birlikte Hirfanlı Barajı yakınlarında bulunan Jandarma tesislerinde keşif yapıyordu. Eğit-donat anlaşmasına son nokta konulursa Türk topraklarındaki eğitim merkezi burası olacak. ABD’nin tüm bastırmalarına rağmen TSK, peşmergenin, PYD’nin Türk topraklarında eğitimine vize vermedi. Varılan mutabakata göre, TSK yalnızca ÖSO unsurlarına 150-200’erli gruplar halinde eğitim verecek. Kaç gruba eğitim verileceğine anlaşmanın son noktasında karar verilecek. TSK’nın verdiği eğitim, hafif silahlarla  “meskun mahalde çatışma eğitimi”  ile sınırlı kalacak. TSK, peşmerge ve PYD için planlanan eğit-donat konusunda ise ABD askeri heyetine  “Bu kesinlikle bizimle ve bizim topraklarımızda olmaz. Çok istiyorsanız gidin Suriye’ye veya Irak’taki üslerinize.. Ne yapacaksınız oralarda yapın”  cevabını verdi.
Recep Erdoğan’ın bebek katili Öcalan ve Kandil çetesi ile yaptığı özel-gizli anlaşmayı dün YENİÇAĞ’dan duyurmuştuk. Beli kırılan PKK’yı  “çözüm süreci”  ile masaya oturtan ve tekrar semirmesine yol açan  anlayışın  “seçime kadar eylemsizlik” yeni anlaşmasıyla hangi sonuçlar doğacağını görebilmeniz için ulaştığım son bilgilere bakalım;
1 Ocak 2014’ten düne, PKK’dan kaçıp teslim olan örgüt üyesi sayısı 420. Bunların neredeyse tümüne yakını silahsız ve teçhizatsız olarak  teslim olmuş. Yalnızca 11 terörist silah ve teçhizatı ile teslim alınmış. Çoğu çocuk yaşta militan; en genci 2002 en yaşlısı 1968 doğumlu. Güvenlik uzmanları tabloyu şöyle değerlendiriyor;
“Gelip teslim olanların hemen hepsi PKK’nın marabası durumunda olanlar. Bunlar çözüm sürecinde PKK’nın kamplara dahil ettiği çocuk yaşlardaki gençlerdi. Ayn el-Arap’a çok sayıda yetişmiş uzman militan  geçiş yapınca, kamplarda otorite boşluğu doğdu. Kaçanların hepsi de  kamplarda idari işlere bakan, bulaşık yıkayan, temizlik işlerine bakan çocuklar. Terör örgütü PKK’nın bin 200-bin 500 civarında kemik kadrosu Türkiye içinde duruyor.”
İstihbarat birimlerinin rapor ettiği diğer bir bilgi de şöyle;
“PKK, gidip evlere sadece ekmek, su istemiyor. Haracın yanında ‘can payı’adıyla yeni bir uygulama başlattılar. Bölgede PKK’nın ‘can payı’var. Eskiden ya haraç ya da adam alıyorlardı. Artık, her evden haraç ile birlikte adam topluyor. Kiminin evden kızını alıyor, militanlarla evlendiriyor, kimi evden (senin 4 çocuğun var en az birini ver bakalım örgüte, sizin rahatınız için biz savaşıyoruz) diyor.”
Anlayacağınız, sözde Büyük Kürdistan için Ayn el-Arap’a güç kaydırması yapan terör örgütü, seçime kadar eylemsizlikle daha da semirmeye devam edecek.
Erdoğan’ın holdinglere seçim rüşveti;
YENİÇAĞ’da dün, AKP içindeki son kaynamalara ve kapışmalara da yer vermiştik. Küskünlerin ve umutsuzların ev toplantılarından bahsetmiştik. Güncelleme yapalım. AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre inanılan o ki;  “Recep Erdoğan, küskünlerle birlikte, 2015 seçimlerinde en az 250 milletvekilinin isminin üstünü çizdi.”
AKP’li üst düzey bir yönetici şöyle anlatıyor;
“Tayyip Erdoğan, yerel zenginler ve holdinglere milletvekili kontenjanı ayırdı.. Holdinglere ve zenginlere, (oğlunuzu, kızınızı, gelininizi, damadınızı kimi milletvekili yapmak istiyorsanız isim verin) denildi. Erdoğan’ın bir de uyarılara rağmen çok konuşan milletvekilleri listesi var. Bunların başında da Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner gibi
isimler bulunuyor. 2015’te liste dışında kaldıkları kesin.”
Grup grup ev toplantıları yapan, her türlü rantın partisi AKP’nin siyasetçileri gerçekten çok mahirler!.. Ev toplantılarında verdikleri ayardan sonra yine de “ne olur ne olmaz”  diyip bugünlerde yeni bir mekanda sabahlıyorlar. Ankara’da AKP sosyetesinin semti Çukurambar’da Recep Erdoğan’ın çok yakın arkadaşı iş adamı Cihan Kamer, yeni bir eğlence mekanı açtı. İstanbul’dakinin benzeri.. AKP’li eski yeni tüm vekiller ile istikbal mücadelesinde kılıç sallayan bürokratlar, görüntü verip bir umut cümlesi duyabilmek adına birbirini çiğniyor. Çukurambar’ın hemen girişindeki caddede açılan lüks mekanda mücahitlikten müteahhitliğe terfi edenlerden de çok sayıda isim var. Akşamın ilk saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar park eden lüks araçlar yüzünden cadde neredeyse trafiğe kapanıyor. Park yasağına rağmen, ceza kesebilecek babayiğit trafik ekibi de yok!..
Henüz durumun farkında olamayan -kaldıysa- saf AKP’lilere ve eski-yeni destekçilerine duyurulur!..

Yazarın Diğer Yazıları