ÖSO mensubu: "Kardeşim gibi şehit olmaya hazırım"

ÖSO mensubu: "Kardeşim gibi şehit olmaya hazırım"
Afrin'deki YPG/PKK'ya yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatın'da kritik Burseya Dağı'nın alınması sırasında hayatını kaybeden ÖSO mensubu Muhammed Rıza İbrahim'in ağabeyi, "Ben de kardeşim gibi şehit olmak istiyorum" dedi.

 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk askerleri, ÖSO güçleriyle birlikte Afrin'de kritik önemdeki Burseya Dağı'nı 23 Ocak'ta teröristlerden aldı. Dağın alınması sırasında teröristlerin saldırısında Muhammet Rıza İbrahim ağır yaralandı. Suriyeli Muhammed Rıza İbrahim, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Kilis'te Suriyelililere yönelik bir insani yardım kuruluşunda görev yapan Muhammed Rıza İbrahim'in ağabeyi İbrahim İbrahim, kardeşini kaybettiği için üzgün olduğunu, ancak onunla gurur duyduğunu söyledi. Aynı saldırıda kardeşiyle birlikte 3 kişinin daha hayatını kaybettiğini anlatan İbrahim, "Kardeşimin şehit olduğu haberini itfaiye görevlisi olan babam söyledi. Bu operasyon bizim için çok önemli. Operasyona büyük değer veriyoruz. Şehit vermeye, şehit olmaya hazırız" dedi.



'PKK ARTIK KORKUYOR'

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de kendilerini evlerinden zorla attığını ve büyük zorluklar yaşadıklarını da anlatan İbrahim İbrahim, "Örgüt bizi iki yıl önce Tel Fırat'taki evimizden attıktan sonra şimdi çadırda zor şartlarda kalıyoruz. PKK gelip bizi evimizden attı, bunun için onlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. 7 yıldır Esed yönetimine karşı verdiğimiz mücadeleyi PKK'ya karşı da vereceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Ben de ihtiyaç halinde savaşabilirim. Zaten örgüt ağır darbeler almaya başladı ve bunun sonrasında korku içinde kalıyorlar, geri çekiliyorlar" diye konuştu.