Washington yönetimi sözünü tutmuyor!

Washington yönetimi sözünü tutmuyor!
Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Obama yönetiminin müttefik liderleri dinlememe sözüne karşın, ABD istihbaratının Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hâlâ izlediğini yazdı

Halbuki ABD’nin dost düşman neredeyse tüm dünya liderlerini dinlediği NSA eski analisti Edward Snowden tarafından 2013’te ifşa edilmiş, müttefiklerinin tepkisi üzerine ABD Başkanı Barack Obama “zorunluluk olmadığı sürece müttefik ülkelerin hükümet yetkililerini dinlemeyecekleri” sözü vermişti. Obama yönetiminin kapalı kapılar ardında hangi müttefik liderlerin NSA’nın casusluğuna karşı koruma listesine alınacağını görüştüğünü yazan gazete, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bazı NATO liderlerinin listeye alındığını, ancak bu liderlerin başdanışmanlarının izlenmesinin yasaklanmadığını aktardı. “Erdoğan dahil olmak üzere diğer NATO müttefiki ülkelerin bu koruma listesinin dışında bırakıldılar ve bu durum üst düzey ABD yetkililerin gizli bilgisi dahilinde NSA’nın (bu liderlerin) iletişimlerini hedeflemesine izin verdi” denildi.

Beyaz Saray, Erdoğan’ın dinlendiği iddiasını doğrudan yalanlamadı. Dışişleri Bakanlığı ise “Türkiye önemli bir NATO müttefiki, Türkiye’nin katkılarına değer veriyoruz, istihbarat paylaşımı yapıyoruz” diyerek dinleme iddialarını yalanladı.