İsviçre’de savunma İstanbul’da Arsenal

İsviçre’de savunma İstanbul’da Arsenal
İsviçre’de savunma İstanbul’da Arsenal

Kanarya bugün hem sahada, hem de mahkemede ter dökecek. Sarı-lacivertliler, gündüz 2 yıl men cezası veren UEFA’ya karşı CA

Kanarya bugün hem sahada, hem de mahkemede ter dökecek. Sarı-lacivertliler, gündüz 2 yıl men cezası veren UEFA’ya karşı CAS’ta açtığı davanın duruşmasına katılacak. Temsilcimiz akşam da ihraç edilmesinin ardından yeniden alındığı Devler Ligi’nde, gruplara kalma mücadelesi verecek

 

Şike davası nedeniyle 2 yıldır başı UEFA ile dertte olan sarı-lacivertliler sıkıntılı bir gün yaşayacak. Şike yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından hem bir yıl önce, hem de bu sezon Avrupa kupalarından men edilen Kanarya, iki tarihi sınav verecek. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynamadığı halde, futbolun büyük patronunca 2 yıl daha men cezasına çarptırılan temsilcimiz, bir yandan gün boyu İsviçre’de UEFA’ya karşı açtığı dava nedeniyle CAS’ta tarihi bir savunma yapacak. Fenerbahçe diğer yandan da İstanbul’da yeniden alındığı Devler Ligi’nde, İngiliz ekibi Arsenal karşısında gruplara kalmak için mücadele edecek.

 


Alman Haas savunacak

 


Hem sahada, hem de mahkemede ter dökecek olan sarı-lacivertliler, güne kalabalık bir ekiple İsviçre çıkarmasıyla başlayacak. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler sabah saatlerinden itibaren Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde Avrupa’dan men cezanın kalkması için Lozan’daki CAS’ın merkezine gelerek tarihi savunmayı verecek. Duruşmada F.Bahçe’yi Alman Avukat Ulrich Haas’ı savunacak. UEFA ise tarihi dava için Portekizli Rui Botica Bastos’u, CAS’ın İdari organı olan ICAS ise Hollandalı Hendrik Kesler ile kendini savunacak. Kanarya’da, dönemin Sivas Valisi Ali Kolat, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve İbrahim Akın da tanık olarak bulunacaklar.

 


28 Ağustos’ta açıklanacak

 


Fenerbahçe’nin hem şike davasının Avrupa ayağından aklanmak, hem de sezon başında ihraç edilmesine rağmen CAS tarafından yeniden alındığı Şampiyonlar Ligi’nde ki mücadelesinin önündeki engelleri kaldırmak için yapacağı savunmanın iki gün süreceği belirtildi. Duruşmanın yarınki bölümünde ise iddialar arasında bulunan şikeli Sivasspor maçında kaleleri koruyan Korcan’la Volkan Demirel’in de yarın Lozan’a giderek ifade vereceği de iddia edildi. Bu arada bugün başlayacak duruşmanın, yarın saat 18.00’e kadar sürecek. CAS, kesin kararını Londra’da oynanacak Arsenal maçından bir gün sonra yani 28 Ağustos Çarşamba günü resmen açıklayacak ve Fenerbahçe’nin kaderi belli olacak.

 

Fenerbahçe avantaj peşinde

 

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında bugün sahasında Arsenal ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kritik karşılaşmada avantaj için oynayacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak karşılaşma saat  21.45’te başlayacak. Zorlu maçta İtalyan hakem Gianluca Rocchi düdük çalacak. TFF Süper Kupa’da Galatasaray’a 1-0 yenilerek, kupayı rakibine  kaptıran ve Spor Toto Süper Lig’de 2013-2014 sezonu ilk haftasında deplasmanda  ligin yeni ekiplerinden Torku Konyaspor karşısında 2-0 öndeyken, 3-2 mağlup  olarak son iki resmi maçından yenilgiyle ayrılan Kanarya, moral düzeltecek. F.Bahçe, İngiliz ekibi karşısında taraftarlarının önünde galip gelerek, ikinci maç öncesinde farklı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Sakatlığı nedeniyle Torku Konya maçında oynayamayan Mehmet Topal, Arsenal maçında forma giyebilecek. Takımla çalışmalara başlayan Mehmet Topal’ın,bugünkü karşılaşmada ilk  11’de yer alacağı öğrenildi. Torku Konyaspor maçında cezalı oldukları için oynayamayan kaleci  Volkan Demirel, Bruno Alves ve Raul Meireles ile yabancı tercihi nedeniyle forma  giyemeyen Kadlec’in Arsenal karşısında ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

 

“Farklı yeneceğiz”

 

Arsenal maçı öncesi konuşan F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, iddialı konuştu. Yanal,“İlk yarısını kendi evimizde oynuyoruz. Biz artık ikinci haftadan itibaren lige başlama kararını verdik. Marka değeri yüksek bir takımız. Gücü yüksek bir takımız. Oyuncularıma güveniyorum. Buradan avantajlı bir skorla çıkacağımızı düşünüyorum. Önümüze bakabilecek kadar güçlü bir takımız. Arsenal de kendi evinde kaybetti. Fenerbahçe daha farklı bir kimlikle sahada olacak. Biz yarıştığımız kulvarlarda her zaman birinci olmak için yarışırız. Bu her zaman bu şekilde olacaktır” dedi.

 

Avrupa’da 189. randevu

 

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında bugün Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 189’uncu Avrupa maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında geride kalan 188 maçta, 67 galibiyet aldı, 37 kez berabere kaldı ve 84 maçta da yenildi. Rakip fileleri toplam 237 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 289 gol gördü. Fenerbahçe’nin İngiliz ekipleri karşısında üstünlüğü bulunmuyor. Kanarya, Ada takımlarıyla yaptığı 15 maçın 4’ünü kazandı, 3’ünde berabere kaldı, 8 mağlubiyet aldı. Arsenal ile 4 kez karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, 2 beraberlik, 2 yenilgi elde etti. rakibi karşısında Londra’dan 0-0 beraberlikle döndü.