Otobüsü yaktılar

Otobüsü yaktılar
İstanbul, Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Cadde’de yüzleri maskeli bir grup, Tepeüstü-Kadıköy seferini yapan halk otobüsünü molotofla yaktı

Terör günlüğü

* İstanbul, Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Cadde’de yüzleri maskeli bir grup, Tepeüstü-Kadıköy seferini yapan halk otobüsünü molotofla yaktı. Büyükbakkalköy’de, Askeri Koruma Taburu binasına bir otomobilden 4 el ateş edildi.

* Hakkari’de bölücüler, MİT ve adliye binaları önünde bekleyen zırhlı araçlara molotof attı. Bingöl’de Suveren ve Genç istasyonları arasında raylara döşenen el yapımı mayın, Ankara-Tahran seferi yapan treninin geçişi sırasında patlatıldı. 

Kimlik sordular

* Antalya’da PKK yandaşı yaşları 18’den küçük 9 zanlı serbest bırakıldı. Mardin Nusaybin’de Çağ Caddesi ve Şirin Bulvarı’nı barikat kurarak trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapan terör örgütü mensubu bir gruba polis müdahale etti.

* Son terör olayları üzerine IŞİD, PKK, DHKP-C’ye yönelik 39 ilde düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar yaklaşık 1300 kişi gözaltına alındı. Aralarında canlı bombaların da olduğu, mahkemeye sevk edilen sanıklardan 212’si tutuklandı.

ŞIRNAK: Cizre’de terör örgütü PKK üyesi 4 kişiyi taşıyan kamyonetten hükümet konağı binasında bulunan polis merkezine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Binada nöbet tutan polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü, 3 terörist ise araçtan inerek kaçtı.

İSTANBUL: Büyükbakkalköy’de Askeri Koruma Taburu binasına saat 12.30 sıralarında gri renkli bir otomobilden 4 el ateş edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerinde saldırganların silahından çıkan mermilerin boş kovanları bulundu. Öte yandan Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Cadde’de yüzleri maskeli bir grup, Tepeüstü-Kadıköy seferini yapan özel halk otobüsünü saat 22.30 sıralarında durdurdu. Yolcuları boşaltan grup, molotofla otobüsü ateşe verdi. Yanan otobüse ilk müdahaleyi TOMA aracı tazyikli suyla yaptı. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi ancak otobüs demir yığını haline geldi.

HAKKARİ: Yüzü maskeli göstericiler MİT ve adliye binaları önünde bekleyen zırhlı araçlara ses bombası, havai fişek ve molotofla saldırdı.