Otomotiv devi para dağıtacak: Yatırımcının yüzü güldü

Otomotiv devi para dağıtacak: Yatırımcının yüzü güldü
Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş (DOAS), Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile temettü dağıtmaya karar verdiğini duyurdu.

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş (DOAS) Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada 28 Kasım 2023 tarihinde hisse başı net 5,1136362 TL temettü dağıtacağı açıklandı.

thumbs-b-c-e37768f1d40a805f1b92f882239dd784-001.jpg

Şirket tarafından temettü kararına ilişkin "Kâr Dağıtım Politikamıza uygun şekilde "kârlılık ve finansal yapımız dikkatte alınarak, pay sahiplerimizin menfaat ve beklentilerini karşılaması, sürdürülebilir ve olabildiğince kararlı kâr payı dağıtımı ilkemizin devamını temin bakımından" bilançoda bulunan kâr dağıtımı yapılabilir nitelikteki kaynaklardan net 1 milyar 250 milyon TL'nin ortaklarımıza payları oranında nakden dağıtılmasına ve kâr payı ödemelerine 24 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başlanmasına ilişkin Yönetim Kurulu teklifi genel kurulun onayına sunulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin ortaklarına yıllık bilanço esasına göre tespit edilen net karın oranında veya bunun için ayrılmış yedek akçelerden pay verilmesidir. Kar payının dağıtılmasına anonim şirketlerde genel kurul karar verir. Ana sözleşmeye eklenen bir maddeyle, bazı pay türlerine temettü ile ilgili olarak özel imtiyazlar tanınabilir. Bu koşullarda, kar dağıtımı sırasında bu özel imtiyazlar dikkate alınarak oranlar belirlenir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.