Soğuk hava cildi kurutuyor

Soğuk hava cildi kurutuyor
Soğuk hava cildi kurutuyor

Serin havadan dolayı derinin soğumasıyla birlikte kan akımı azalıyor.

Serin havadan dolayı derinin soğumasıyla birlikte kan akımı azalıyor. Bu da deri yüzeyinin sertleşmesine ve kuruluğa neden oluyor
Derinin dış ortamla ilişki içinde olması nedeniyle çevresel faktörlerden olumsuz etkilendiğini belirten uzmanlar, cilt bakımı için pratik önerilerde bulundu. Soğuk havalarla birlikte derinin soğuduğunu ve böylece kan akımının azaldığını kaydeden uzmanlar, akımın azalması nedeniyle deri yüzeyinin sertleşmesine ve deride belirgin bir kuruluğa rastlandığını kaydetti. Aşırı kuruluğun bizzat egzamaya neden olabileceği gibi bulunan tüm cilt hastalıklarını da arttırdığını ve bu durumun son derece zararlı olduğunun altını çizen uzmanlar, “Deri sanıldığı gibi sadece iç organları örten bir örtü değil, yapısı ve fonksiyonları ile vücudun en büyük organıdır. Devamlı dış ortamla ilişki içinde olması nedeniyle çevresel faktörlerden çok etkilenir. Özellikle dış alerjenler, deterjan, sabun gibi derinin genel olarak sevmediği maddelerle en çok karşılaşan ellerimizin sık ve devamlı nemlendirilmesi onun kendini korumasına oldukça yardımcıdır. Yüzde aşırı kuruluk sonucu özellikle göz çevresindeki kırışıklıklar artar. Soğuk ve rüzgarlı havalar yaşlanmayla oluşan yüz kırışıklıklarımızın artmasına ve erken yaşlı yüz görünümüne neden olabilir.

İyi bir nemlendirici kullanın
Sabahları yüz temizliği sonrası iyi bir nemlendirici bu gelişimi önleyebilecek en temel ve kolay yöntemdir. Unutmamız gereken şeylerden birisi de yıkanmak deri için gerekli ve faydalı bir aktivasyon olmasıyla birlikte, sık yıkama deri kuruluğuna neden olabilir. Sağlıklı bir cilt için yapılmaması gerekenleri de sıralayan uzmanlar, “Cildimizin dostu ve düşmanı diğer mevsimlerde olduğu gibi kış aylarında da etkilerini sürdürmektedir. Bu nedenle her zaman sigaradan, alkolden uzak durulmalı, makyaj temizlenmeden yatılmamalı, deterjan ve tahriş edici maddelerden kaçınılmalı, sivilcelerle oynanmamalıdır ” diye konuştu.