Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

OYÇED 1. Özgün Oyun Yazma Yarışması

Oyun Yazarları ve Çevirmenler Derneği (OYÇED), oyun yazarlığını ve oyun çevirmenliğini geliştirmek için festivaller, sempozyumlar, paneller, söyleşiler, okuma tiyatrosu etkinlikleri düzenlemektedir. Bu etkinliklerden bir tanesi de 2012-2013 tiyatro sezonunun teması olan özgürlük kavramı üzerine oyunlar yazılmasını sağlamak amacıyla başlatılmış olan 1. Özgün Oyun Yazma Yarışması’dır.
Yarışmanın bir diğer amacı ise, unutulmaya başlanan “Özgürlük” kavramının, insan hayatındaki yerini sorgulamak, görsel, yazılı basının da yardımıyla yarışmanın ve özgürlük temasının tartışma zeminleri yaratmasını sağlamak, yaratılacak olan özgün eserler sayesinde tiyatro yazınını zenginleştirmektir.
OYÇED, özgün oyun yazma yarışmasını her yıl, yılın tiyatro teması ile birleştirerek düzenleme kararı almış. Yılın tiyatro teması OYÇED’in öncülüğünde Devlet Tiyatroları, İBŞT - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, KBŞT - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, EBŞT - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, OYÇED - Oyun Yazarları ve Çevirmenler Derneği, TOBAV - Tiyatro ve Opera Çalışanları Vakfı, TOMEB - Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, TODER - Tiyatro Oyuncuları Derneği, TEB - Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, İŞTİSAN - İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği, PEN Yazarlar Derneği, UNIMA - Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği, DİSEDER - Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği tarafından belirlenmektedir.
Böylesi güçlü bir ekip çalışmasında yılın tiyatro temasının belirlenmesinin amacı ise, çağdaş kavramların tiyatro aracılığı ile tartışılmasını, gündemde kalmasını ve anlamlarının altının çizilmesini sağlamak. OYÇED öncülüğünde başlatılan bu girişimin özellikle oyun yazma yarışması ile de desteklenmesi kamuoyunda daha geniş yankı bulmasını sağlayacak ve seçilen temaların daha zengin bir ortamda daha büyük kitleler sayesinde tartışılmasına ve paylaşılmasına yardımcı olacaktır. Böylesi özel bir çalışmanın içinde ben de varım diyen tüm adaylar, yarışma koşulları hakkında bilgi almak ve gerekli başvuru için, Oyun yazarları ve Çevirmenleri Derneği’ne 0 - 212 - 621 81 87 no.lu telefondan ulaşıp bilgi edinebilirler.

Açıkhava’da
Tarkan Fırtınası
Atlantis Yapım ve Kirli Kedi Organizasyon’un düzenleyeceği açıkhava konserleri 2012, 22 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturacak.
Megastar Tarkan, en sevilen şarkılarını 28-29-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda binlerce hayranı için seslendirecek. Yaza damgasını vuran şarkıları ve sahne şovlarıyla Harbiye Açıkhava’da fırtına gibi esecek olan Tarkan, belli ki müzikseverlere yine unutamayacakları saatler yaşatacak.
28-29 Ağustos tarihindeki konser biletleri şimdiden tükenen Tarkan’ın 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihindeki konser biletlerini ise Biletix’ten edinebilirsiniz. Harbiye Açıkhava’da megastar’lı akşamları kaçırmayın...

Yazarın Diğer Yazıları