ÖYM ve TMK kaldırılıyormuş

Sözde, hükümet birilerinin dürtmesiyle yattığı uykudan uyanmış. Günaydın beyler, hani uyumadığınızı, her şeyi duyup gördüğünüzü söylüyordunuz. Ne oldu da şimdi uyutulduğunuzu söylüyorsunuz. Birileri sizi uyandırmak için bir şeyler mi yaptı? 
Yoksa canınızı mı yaktılar? Sizin ve şakşakçılarınızın feryadına bakılırsa mutlaka bir şeyler olmuştur. Bir tarafta adeta günah çıkarırcasına ağıtlarınız, diğer tarafta halkı ve devleti düşünür kesilmeniz pek de hayra delalet olmasa gerek. Hele de sizin deyiminizle zamanlaması daha da manidar değil mi? Yoksa o mahkemelerin savcısı olan size bir şeyler mi yaptılar? 
ÖYM ve TMK’nin derhal kaldırılması gerektiğini, bu konularda sizi birilerinin yanılttığını söylemeniz, herhalde millet için olmasa gerek. Çünkü dün siz bu mahkemeler için yargı bağımsız ne yapıyorsa doğru yapıyor diye savunuyordunuz. Bugün ne oldu da birden bire bu yasaların ve kuruluşların ülke imajını zedelediğini düşünür ve bunların demokrasiye aykırı olduğu kanaatine vardınız. Üstelik de bunu seçim öncesine getirmenize ne demeli. Böylece yaşanan tüm olumsuzlukların da suçunu cemaate yıkarak bir taşla iki kuşu birden mi vuracağınızı düşünüyorsunuz?
 Siz ki bu yasalarla Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütünün başı diyerek zindanlara tıkıp, insanların gece yarıları evlerine baskınlar yapıyor ve yatak odalarını aratıyordunuz. Adeta dalgalarla ifade ettiğiniz operasyonlara koydurduğunuz isimlerle Türk’ün değerleriyle alay ediyordunuz. 
Zindanda ölüleri kara toprağa verirken, kimilerinin intihar etmesinin zeminini hazırlayarak ellerinizi ovalayarak gülmediniz mi? Tüm bunların nedenleri sorulduğunda bağımsız yargının kararıdır diyordunuz. 
Bugüne gelindiğinde ise birden insafa gelip, vicdan azabı çektiğinizi ve bunu telafi yoluna gidiyoruz diyerek bu insanları bölücülerle aynı kefeye koymanız size de mantıklı geliyor mu? Siz bunlar yaşanırken iktidarda değil miydiniz? İktidardık da muktedir değildik mi demek istiyorsunuz? Öyle diyorsanız halen o görevde durarak millete hâlâ neden zulmediyorsunuz? Önümüzdeki seçimler için yönetemediğiniz ülke için daha hangi yüzle oy istiyorsunuz?
Bugün gelinen bu noktaya, yaptığınız ortak planlar sonucu paralel devlet dediklerinizle birlikte gelmediniz mi? Dün her şey çok güzelken bugün bölüşümde mi anlaşamadınız da her şeyin birden kötü olduğunu hatırlar oldunuz? Yoksa savcılığını yaptığınız mahkemeler sizin de mi yakanıza yapıştı? Unutulmasın ki bu yasalar sadece sizin değil bir de anlaşmalar yaptığınız bölücüler var, tabii ki onların da yakalarına yapıştı. Öyleyse yol yakınken, hem şimdisi için hem de gelecek için buralardan kurtulmak gerekmektedir.
Ayrıca büyük Kürdistan’ın iki parçası bizim de gayretlerimizle tamamlandı. Diğer ikisinin de oluşması için önündeki engeller de kaldırılmış olacak. Bu da ancak her zaman olduğu gibi, halkı inancıyla ve demokrasiyle oyalayarak olur. Öyleyse durmak yok yola devam.
Ey iktidar ve yöneticileri ile yandaşları; Sizlerin sayesinde ben de dâhil nice insanımızın onuru rencide edildi, zulme uğradı ve acılara gark olduk. Siz o gün bizlerle alay ettiniz. Şimdi görüyoruz ki, yarattığınız canavarlar size de saldırınca korkudan diliniz tutuldu. Kaldı ki, bize atılmaya çalışılan suçlar iftiradan öte bir şey değildi. Sizlerinki, delilli ve ispatlıdır. Bizler bunları ta baştan biliyorduk. Bu nedenle sizlere hakkımızı helal etmiyoruz.
Ayrıca sizin demokratlığınıza, kandırıldık demenize ve uyandığınıza da inanmıyoruz. Bugün dahi çıkardığınız yasalar, kendi geleceğiniz için ise siz ne derseniz deyin güven vermiyorsunuz. Bölücülerle el ele verip kurduğunuz tuzağa da bu milleti düşüremeyeceksiniz. Türk halkı artık kim olduğunuzu biliyor.

Yazarın Diğer Yazıları