Özbek: "FETÖ temizliği yapan tek kulüp biziz"

Özbek: "FETÖ temizliği yapan tek kulüp biziz"
Galatasaray Başkanı Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüpten ihraç edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak diğer kulüplerin de FETÖ temizliği yapması gerektiğini savundu. 

Hakan Şükür ve Arif Erdem'in genel kurulda neden ihraç edilemediğini de anlatan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek; durumu muhalif isimlerin yönetimi zora düşürmek için kurdukları bir oyun olarak niteledi. Özbek, CNN TÜRK'te yayınlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programına konuk oldu. Özbek, "Bildiğim kadarıyla içinde FETÖ temizliği yapan tek kulüp biziz" dedi.

Galatasaray'ın şampiyonlukta her zaman iddialı olduğunu ancak her zaman şampiyon olamayacağını söyleyen Özbek, karşılaştıkları mali sorunları çözmeden yola devam etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Matematiksel olarak şampiyonluk hedeflerinin sürdüğünü söyleyen Özbek, kötümser olunmamasını istedi.

"GALATASARAY'I EN BÜYÜK SORUNU..."

Galatasaray'da en önemli sorunun mali yapının bozukluğı olduğunu söyleyen Özbek, futbol dışındaki branşların getirisinin çok yüksek olmadığını giderlerinin yüksek olduğunu belirterek futbol dışındaki amatör branşlara 40 milyon dolar harcandığını söyledi. Özbek bu paranın karşılığında 10 milyon dolar getiri geldiğini, her yıl bu branşlarda 30 milyon dolar açık verdiklerini söyledi.

Riva-Florya projesinden ilk dilim gelirin geldiği ve bunun borcu bir miktar azalttığını belirten Özbek, Cumhurbaşkanı'na bazı projeler götürdüğünü ve bunlar için destek istediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna duyarsız kalmadığını ve projelerin başladığını belirterek mali yapının düzelmesi için büyük gayret içinde olduklarını ifade etti.

"FETÖ TEMİZLİĞİ"

Hakan Çelik'in Galatasaray'ın adının FETÖ'yle çokça anılması kulübü nasıl etkilediği sorusuna yanıt veren Özbek, 'Galatasaray 15 Temmuz sonrası içinde FETÖ temizliği yapan benim bildiğim tek kulüp. Galatasaray bunu yaptığı için tartışılıyor. Ağustos'ta bunların hepsini disipline sevk ettik, yönetim kurulu olarak karar aldık. Galatasaray'ın tartışılmasının nedeni bu' dedi.

Özbek söylediklerinin yanlış anlaşılmaması için 'Sizin sorunuza karşılık bunu söyledim Galatasaray bunları yaptı, diğer kulüpler ne yaptı diye. Galatasaray yüzyıllar boyunca devletinin yanında yer almıştır.' dedi.

HAKAN ŞÜKÜR MESELESİ

Hakan Şükür meselesinde neden genel kurulda karar alınamadığı sorusuna ise 'Genel kurula gelmesi tüzüğümüz gereği. Adı geçen 7 kişiden hiçbiri savunma yapmaya gelmedi. Tüzük gereği bunu yönetimin genel kurula onaylatması lazım. Bizim yaptığımız bu. 5 kişi hakkında Genel Kurul bu kararı verdi. Ancak Hakan Şükür ve Arif Erdem'le ilgili konuşmalarda bir hassasiyet oluştu. 12 saat süren bir Genel Kurul sonucunda üyelerin büyük kısmı orayı terk etti. Kalanların büyük kısmı da yönetime muhalif, yönetimi zora sokmak isteyen gruptu. Genel Kurul'da böyle bir şey oldu ve biz çok üzüldük. Ertesi gün sabah yönetim kurulunu tekrar toplayıp onları başka bir maddeden kesin ihraç ettik. Galatasaray hiçbir zaman devlete karşı organizasyonların içinde hiçbir zaman olmaz. Terör örgütüyle anılmasını da doğru bulmuyorum. Belki gizlenmiş tek tük kişiler olabilir ama kulübü net olarak bu kişilerden arınacaktır' yanıtını verdi.

İlgili Haberler