Özdağ, Aydın, Dervişoğlu ve Halaçoğlu'ndan erken seçim açıklaması

Özdağ, Aydın, Dervişoğlu ve Halaçoğlu'ndan erken seçim açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ümit Özdağ, Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, erken seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tarihini 24 Haziran Pazar günü olarak belirlediklerini duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade ederken, Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan da konuya ilişkin açıklamalar geldi.

"SARAY VE KÜÇÜK ORTAĞI PANİK İÇİNDE"

Erken seçim kararının İYİ Parti'nin 1 Nisan'da gerçekleştirdiği kongre ile alakalı olduğunu savunan Özdağ, "Saray ve küçük ortağı büyük bir panik içindedir. Bu paniğin iki nedeni var. Birincisi; 1 Nisan’da yapılan ve 123 bin kişinin katılımıyla; sessiz çoğunluğun baskılara ve ekonomik çöküşe karşı sessiz çığlına dönüşen İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongresidir. İkinci neden ise yaşanan büyük ekonomik çöküştür" ifadelerini kullandı.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR"

Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da seçimler ne zaman yapılırsa yapılsın İYİ Parti'nin seçimleri kazanacağını ifade etti ve "İktidar sahipleri açısından da korkunun ecele faydası yoktur. İYİ Parti ne zaman yapılırsa yapılsın seçimlere mutlaka katılacak, milletinden alacağı destekle iktidar olacaktır. #100bindegilmilyonimza ile iyi bir Türkiye yoluna çıkacağız... Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız!" şeklinde paylaşımda bulundu.

"BİZ DE DEVİR TESLİMİ ACELEYE GETİRİRİZ OLUR BİTER"

Seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dervişoğlu, "Henüz uyum yasaları bile çıkarılmamışken Türkiye 2 ay içinde seçim yapmak mecburiyetiyle karşı karşıya bırakılmışsa, vay bu ülkeyi 16 yıldır yönetenlerin haline!.. Biz de devir teslimi aceleye getiririz olur biter!.. " ifadelerini kullandı.

"OYUMUZ YÜZDE 5 ARTTI"

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da seçim tarihinin belirlenmesinin ardından İYİ Parti'nin oylarının yüzde 5 oranında arttığını savundu.

Halaçoğlu, "Beyler, seçimi baskın seçim olarak 24 Hazirana aldılar.İYİ PARTİ'den ne kadar da korkuyorlarmış.Size, sizden çabuk kurtulma yolunu açtığınız için teşekkür ederiz.Yanlış hesap Bağdad'dan döner. Meraklanmayın İYİ PARTİ her halükârda seçime girecek ve kazanacaktır.Oyumuz %5 arttı" paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler