Özdağ: "CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi"

Özdağ: "CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Habertürk'te soruları yanıtladı. Seçim süreci hakkında konuşan Özdağ, "CHP ile ittifak yapmamız bize çok oy kaybettirdi" dedi.

İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye önemli bir seçimden çıktı. 24 Haziran seçimleri, 1950 seçimlerinden bile zor bir seçimdi. Ama 1950 seçimleri, bugünkü seçimlerden daha demokratikti.

İYİ Parti’ye kendini anlatma fırsatı verilmedi. Çok ahlaksız iftiralar atıldı üzerimize. Buna rağmen biz partimizi kurduk, kurultayımızı yaptık. Bunun üzerine erken seçim kararı alındı. İktidar, İYİ Parti’nin seçime girmemesi için her türlü tedbiri aldı. Ama CHP’nin demokratik tavrı sayesinden seçime girebildik. 15 vekil bize gelmese, bizi seçime sokmayacaklardı.

"CHP İLE İTTİFAK BİZE OY KAYBETTİRDİ"

İYİ Parti seçimden başarısız çıktı. Bizim hedefimiz yüzde 25’di. Ama şöyle de bir şey var. Seçmenimiz, genel başkanımızın Cumhurbaşkanı adaylığı için imza atanlar ‘FETÖ’cü damgası yedi’, tehdit edildi. Paramız yoktu, reklamlarda bile geride kaldık. Hazineden yardım almadık. Bütün basın bize kapalı, halka kendimizi anlatma imkanı tanımadılar.

CHP ile seçim ittifakı bize oy kaybettirdi. Eğer Saadet Partisi, Demokrat Partisi ittifakı olsaydı daha fazla oy alırdık. Saadet’in de saptaması bu şekilde. Yeni kurulan bir parti olduğumuz için müşahit sayımız da azdı. Ama İYİ Parti bu kadar engellemelere rağmen parlamentoda temsil edilme hakkı kazandı.

İttifak olmasa çok daha fazla oy alırdık. Türkiye çünkü sosyolojik olarak acayip bir şekilde kutuplaşma içinde.

Millet İttifakı seçim akşamı bitti. Türkiye’deki antidemokratik süreç zorladı bizi bu ittifaka.

"AKŞENER ÇOK BÜYÜK BİR PERFORMANS SERGİLEDİ"

Bize anketlerde AKP’den %6 gibi bir oy geliyordu. Ama CHP’yle ittifak yüzünden bu oylar MHP’ye gitti. Erdoğan’ın bir ‘böl, parçala, yabancılaştır’ stratejisi var. Bu Türkiye için çok büyük tehdit. İşte bu yüzden CHP’yi düşman olarak görüyor, AKP seçmenleri.

Sayın Meral Akşener çok büyük bir performans sergiledi. Ama medya kapalı olunca, seçmene çok ulaşamadı. Kendimizi yeterince anlatamadık.

İlgili Haberler