Özdağ: İlk seçimde iktidar olamazsam istifa ederim

Özdağ: İlk seçimde iktidar olamazsam istifa ederim
MHP Genel başkan adayı Ümit Özdağ, genel başkan olarak girdiği ilk seçimde iktidar olamaması halinde istifa edeceğini söyledi.


 MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Ben burada size söz veriyorum, ilk genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıyamazsam bir gün o koltukta oturmam, istifamı veririm." dedi.

Sivas'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nda partililerle bir araya gelen Özdağ, milli kimliğin önemine ve birleştirici güç olduğuna değinerek, MHP'nin Türkiye'yi başkanlık sistemine sürüklemek istemediğini belirtti.

Özdağ, "Biz tekrar bu ülkede hukuk devletini ve demokrasiyi kuracağız. Hukuk ve devleti ve demokrasiyi kurma düşüncemize de kurultayı gerçekleştirerek başlayacağız." ifadesini kullandı.

Partilerindeki olağanüstü kurultay sürecine de değinen Özdağ, "Milliyetçi Hareket Partisi ayrışmış ve bölünmüş insanlarımızı aynı milletin fertleri olduğu gerçeği etrafında toplamaya kararlı. Zaten Türkiye'de bunu yapabilecek bir tek parti var, o da Milliyetçi Hareket Partisi." diye konuştu.

Özdağ, Türkiye'de MHP'ye ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Değişimden geçmiş, kendisini yenilemiş, Alparslan Türkeş'in çizgisine oturmuş, onun mücadeleci ruhunu sokaklara, salonlara, meydanlara, iş yerlerine taşıyan ve iktidara yürüyen bir Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyaç var. İktidar için birçok şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Öncelikle genel başkan anlayışı değişmeli. Genel başkanı değiştirebiliriz, ama genel başkanlık anlayışını değiştirmezsek hiçbir şeyi değiştirmiş olmayız. Bu kongre bir başbuğ, bir lider seçmeyecek, bir genel başkan seçecek. Bu genel başkan ülkücü ortak aklın temsilcisi olan bir genel başkan olmalı. Salonlardan lider seçilmez. Bizim kurultaydan seçeceğimiz genel başkanın lider olup olmayacağını tarih söyleyecek."

Genel başkanın herkesten çok çalışması gerektiğini vurgulayan Özdağ, şöyle devam etti:

"Gideceğimiz yol uzun, çok çalışmamız gerekiyor. Karşımızda devletin bütün imkanlarını kullanan bir parti var. Bizim imkanlarımız kısıtlı. Aradaki farkı ülkücünün yılmak bilmez mücadelesiyle kapatacağız. Genel başkan başarılı olduğu sürece kalacak. Başarı da iktidar olmak. Genel başkan iktidara taşıyamazsa istifa edecek ve yerini yeni genel başkana bırakacak. Ben burada size söz veriyorum, ilk genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıyamazsam, bir gün o koltukta oturmam, istifamı veririm. Divan, milliyetçi hareketin en güçlü isimlerinin olduğu ve milliyetçi hareketi yöneten karargah olmalı. Kongre tarafından genel başkan seçilirsem, adaylıklarını açıklayan 3 genel başkan adayına divanda genel başkan yardımcılığı vereceğim."