Özdağ: “Kerkük işgal edilecek”

Özdağ: “Kerkük işgal edilecek”
MHP Genel başkan adayı Ümit Özdağ, Kerkük’te açılan Barzani paçavrasına “Hüzün ve utanç günüdür” sözleriyle çok sert tepki gösterdi.

Türkmen kenti Kerkük’te, Valilik talimatıyla asılan sözde Kürdistan paçavralarına tepkiler artarak devam ediyor.

MHP Genel başkan adayı, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ yaptığı açıklamada yapılan uygulamalara çok sert tepki gösterdi. Özdağ, “Referandumdaki ‘evet’ desteği karşılığında o flamalar çekildi” ifadelerini kullandı.

İşte Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

HÜZÜN VE UTANÇ GÜNÜ

28 Mart 2017 bir hüzün ve utanç günüdür. Barzani, önce Ankara ve İstanbul'da göndere çektirdiği flamasını şimdi Kerkük'e astı. Kerkük'e Barzani'nin flamasının 28 Mart 2017'de çekilmesi tesadüf değildir. Barzani, Ankara ve İstanbul'da kısa bir süre önce Saray ve AKP ile görüşmeler yapmış, Eyalet Anayasasına destek vereceğini açıklamıştı. Barzani, Türkiye'den bir şey almadan hiçbir şey vermemiştir. Bu sefer de öyle oldu. Irak'taki iç karışıklık, Bağdat'ın zayıf düşmesi, Kerkük'e flamasını asmak için uygun bir ortam yaratıyordu.

ANKARA ONAYLAMADAN ASAMAZLAR

Ankara'nın evet demediği bir ortamda adım atmak mümkün değildi. Barzani, size referandumda destek karşılığı Kerkük'e bayrağını çekmeme karşı çıkmayacaksınız pazarlığını yaptı. Başkanlık için her türlü pazarlıkta elleri zayıf olan Saray ve AKP kabul etti. Barzani 28 Mart 2017'de Kerkük'e flamasını çekti. Bu bir flama çekme değil, bunun ötesinde Kerkük'ün işgalinin ilhak ile sonuçlandığının dünyaya duyurulmasıdır.

KERKÜK TAMAMEN İŞGAL EDİLECEK

Bundan sonra ki adım Kerkük'te Irak bayrağının indirilmesi olacaktır. Böylece K*rdistan'ın Kudüs'ü diye nitelendirdikleri, hiçbir kültürel ve tarihi ilişkileri olmadığı halde petrolünden dolayı el koydukları Kerkük'ün işgali tamamlanacaktır. AKP dış işleri bakanlığının Kerkük'te Barzani flamasının çekilmesini endişe verici bulduğunu açıklaması, konuyu ancak Uganda dış işleri bakanlığı kadar ilgi gösterdiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu tepkisizlik, Türk diplomasi tarihine ağır bir utanç olarak geçecektir.

BAŞKANLIK İÇİN NELER YAPILACAĞI GÖRÜLDÜ

Erdoğan ve AKP, başkanlık adına neler yapabileceklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Erdoğan tarafından terk edilen, arkasında Türkiye'nin desteği olmayan Kerkük Türklüğü, Irak Türkmen Cephesi'nin önderliğinde direnişe başlamıştır. Bu tek başına direnişin sonucu, Kerkük'te vahim olayların, çatışma ve katliamların başlamasının önünü açabilir. Erdoğan'ın sessizliğinden yararlanmak isteyen Barzani, Türkmenlere yönelik bir katliam başlatabilir. Türk Milliyetçileri olarak söz veriyoruz. 16 Nisan'da 28 Mart Kerkük'te Barzani'nin flamasının çekilmesinin hesabını en ağır şekilde sandıkta soracağız.

İlgili Haberler