Özdağ: Tahran'daki zirvede olumlu tek şey bildirideki 2. maddeydi

Özdağ: Tahran'daki zirvede olumlu tek şey bildirideki 2. maddeydi
Katıldığı televizyon programında Tahran'daki zirveyi değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, "Zirvedeki Türkiye lehine olan tek şey bildirideki ikinci maddeydi. Fakat onun da sonuca bir etkisi yok" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV'de yayınlanan Fatih Ertürk'ün sunup yönettiği Türkiye Nereye programının konuğu oldu.

Programa Özdağ'ın yanısıra CHP PM üyesi Haluk Pekşen ve emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk de katıldı.

Canlı yayında Tahran'da Türkiye, Rusya ve İran arasındaki zirveyi değerlendiren Ümit Özdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PKK'nın kritik zirvede terör örgütü olarak görülmediğine dikkat çeken Özdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ateşkes çağrısının da doğru bir hamle olmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ortaya bir bildiri çıktı. Burada Erdoğan haklı olarak PKK/YPG'nin terör örgütü olmuş olduğunun üzerinde durmuş olmasına rağmen bildirinin dördüncü maddesinde PKK'nın sayılmadığını görüyoruz. DEAŞ ve DEAŞ bağlantılı tüm teşebbüslerin ortadan kaldırılmasından bahsediliyor. PKK'nın Rusya ve İran tarafından bir terör örgütü olarak algılanmadığını gördük. 

"ZİRVEDE OLUMLU TEK ŞEY BİLDİRİDEKİ 2. MADDEYDİ"

Terör örgütleriyle ateşkes kavramı yanlış bir kavramdır. Çünkü siz terör örgütleriyle ateşkesi önerirseniz yarın başkaları da size terör örgütleriyle ateşkes yapmanızı önerir. Bütün bu bildiride olumlu olarak çıkabilecek tek sonuç ikinci maddenin son cümlesi: Komşu ülkelerin ulusal güvenliğini zayıflatmaya amaçlayan ayrılıkçı gündemlere karşı kararlılıklarını ifade etmişlerdir.

Tabi bu çok duyduğumuz bir şey ama bir sonuç etkisi var mı? Hayır yok. Ama söylem düzeyinde eğer Tahran'dan Türkiye için olumlu ne çıktı derseniz bu çıktı."