Özdağ: "Türk askeri ateş çemberine atılıyor"

Özdağ: "Türk askeri ateş çemberine atılıyor"
AKP'nin Türkiye'yi Suriye'de tehlikeli mecranın eşiğine getirdiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "Türk askeri ateş çemberine atılıyor" ifadelerini kullandı.

Bünyamin ÖZTÜRK/Ankara

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türk askerinin Suriye'de ateş çemberinin içine sürüldüğünü belirtti. Özdağ, "Türk askeri öyle bir çembere alınıyor ki, etrafı sarılmış durumda. Bir tarafta Amerika, diğer tarafta İran, öte yandan Rusya ve Rejim güçleri, İsrail ise çemberin her yerinde. TSK'yı böyle bir ateş çemberinin içine sürüyorlar" dedi. AKP'nin Türkiye'yi Suriye'de tehlikeli bir maceranın eşiğine getirdiğini aktaran Ümit Özdağ, bölgenin dar bir coğrafya olduğunu ve Türk askerinin ateş çemberinin içine atıldığına dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ şöyle devam etti: "Bakın, bir Rus uçağı düştü. Kimin düşürdüğü bile belli olmadı. Yani o kadar dar bir alan ki bu alan, kimin kimi vurduğu belli bile olmuyor. Siz oraya binlerce Türk askerini yığıyorsunuz. Neymiş, Selefileri koruyacakmış. Eğer Türkiye'nin Suriye ile sorunu varsa, esas sorun İdlib'de değil, PKK ile Amerikalarının iş birliği yaptığı, İdlib'in on katı büyük, Suriye'nin kuzey bölgesinde. Asıl oraya bakmak gerekiyor. Türkiye'yi, bu dar bölgede, ekonomi çökme aşamasındayken maceraların eşiğine getiriyorlar."

"SURİYELİ SIĞINMACILAR 2040'TA MİLLİ DEVLET YAPIMIZI BOZACAK"

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sayılarının hızla artış gösterdiğini dile getiren Ümit Özdağ, Suriyeli nüfusu nedeniyle 2040 yılında Türkiye'de milli devlet yapısının bozulacağını söyledi.

Suriyeli nüfusunun, resmi kayıtlara göre 3,5 milyonu aştığını ifade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, "Gayri resmi 4 milyon Suriyeli var. Nüfusları, Türklerden daha hızlı artıyor. Bugün her 20 kişiden biri Suriyeli. Ancak 2040 yılında her 13 kişiden biri Suriyeli olacak. Toplam nüfusları 7,5 milyon olacak. Bugüne kadar, Türk milletine 35 milyar dolara mal oldular. Bunun sonu yok. Türk esnafı vergi verirken Suriyeli vergi vermiyor. Bugün sadece Kilis'te Araplar Türklerden daha fazlalar. 2040'da, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Hatay'da da daha fazla olacaklar. Bu şekilde Türkiye'nin birliğini ve milli devleti muhafaza etmek mümkün olmaktan çıkar. Türk milleti böyle bir tehlike ile karşı karşıyadır" diye konuştu.

İlgili Haberler