Özdağ ve Halaçoğlu’nun Etkinliği Basıldı

Özdağ ve Halaçoğlu’nun Etkinliği Basıldı
MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ ve Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun katıldığı etkinlik bir grup tarafından basıldı. Kürsünün işgal edildiği saldırıda, sandalyeler havada uçuştu.

Milliyetçi camiaya yönelik provokasyon çalışmaları artarak devam ediyor...

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun konuşma yaptığı salon basıldı. Silifke'de gerçekleşen saldırıda içeri zorla giren grup Bahçeli lehine slogan atarken, kürsüyü işgal ettikleri görüldü.

Olay sırasında çekilen görüntülerde Özdağ ve Halaçoğlu'nun salondaki soğukkanlı olmaya davet ettikleri görüldü.

Salondaki olayların güçlükle bastırıldığı belirtiliyor...

ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Saldırının ardından açıklama yapan MHP Genel Başkan adayı Özdağ, "Bana 2005'te de Silifki'de saldırmışlardı. Polis havaya ateş açınca dağıldılar. Ancak bu saldırıda polisin açık ihmali olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek bir merdiven vardı, orayı açık bıraktılar. Kaçacağımızı düşünüyorlardı ama oturduk. Polis bizi korumak zorunda kaldı. Bu Bahçeli'nin dünkü emrinin sonucudur. Akacak her damla kandan o sorumludur" dedi.

HALAÇOĞLU: SALDIRILARI MUHTEMELEN GENEL MERKEZ YÖNLENDİRİYOR

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu "Bu Anayasa'yı savunmak suç mu" diye sordu ve "Bu Anayasa'yı korumak için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik" ifadelerini kullandı.

"Saldırganları genel merkez mi yönlendiriyor?" şeklindeki bir soruyu "Muhtemelen" diye yanıtlayan Halaçoğlu, "Devlet Bahçeli'nin 'Ülkücü işini yarım bırakmaz' sözleri talihsiz bir açıklamaydı. Grup kendi kendine yapmaz bunları. Bunları yönlendirenlerin kim olduğu belli ve onları kınıyorum" açıklamasını yaptı.

"KALDIĞI YERDEN DEVAM"

Kimseden korkmadıklarını ve programın kaldığı yerden devam edeceğini belirten Halaçoğlu "Benim 'Hayır' dememden korkmuyorlarsa, konuşmalarımı neden engelliyorlar? 'Hayır' diyenleri engellemekle 'Evet'in sayısını mı yükselteceksiniz? Yarın tek adam olduğunuzda çok daha kötüsü olmayacak mı? Millete 'Hayır' demek için çok güzel malzeme veriyorlar. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

AKŞENER'DEN TEPKİ!

Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'na yapılan saldırıya MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'den tepki geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Akşener, "Sn Özdağ ve Sn Halaçoğlu'na konferans sırasında Silifke'de yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.Ey demokrasi..geldiysen kapıya üç kez vur!!" ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE OĞAN'DAN

MHP Genel Başkan adayı Dr. Sinan Oğan da, Özdağ ve Halaçoğluna yapılan saldırıya çok sert tepki gösterdi. 

Twitter adresinden paylaşımda bulunan Oğan, "Dün bize bugün Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'na... Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun. Ülkücüyü ülkücüye kırdırmanın kime ne faydası olacak. Dün bize yapılan saldırıyı kınasalardı bugün bu saldırı yaşanmazdı. Yazık, çok yazık! Almanya'da salon iptaline ciyak ciyak bağıranlar, burada salonlar basılıyor, diyecek 1 çift lafınız yok mu? İlla insanların ölmesi mi lazım?" dedi.

KORAY AYDIN, TÜRKEŞ'TEN ÖRNEK VERDİ

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Oğan ve Halaçoğlu'na yapılan saldırıya MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in sözüyle tepki gösterdi.

Türkeş'in "Bir fikre, bir ideolojiye, kendisinden daha üstün bir fikirle karşı çıkılır. Karşı fikir kaba kuvvetle ezilemez" sözlerini paylaşan Aydın, "Bugün Mersin'de Sayın Ümit Özdağ ve Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun konuşma yaptıkları salonda ülküdaşlık hukuku zedelenmiş yerle bir olmuştur. Daha önce de belirttim, ülkücüyü ülkücüyle karşı karşıya getirtmek vebaldir, akıl tutulmasıdır. Sağduyu galip gelmeli, fikirlere fikirlerle karşı çıkılmalı. Sonuçta tercih farklılığı geçici, ülküdaşlık bakidir. Sayın Ümit Özdağ'a, Sayın Yusuf Halaçoğlu'na ve ülküdaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler