Özdağ'dan, AB üyeliği açıklaması

Özdağ'dan, AB üyeliği açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili olarak, "Bunun olmayacağını dürüst olan herkes gayet açık bir şekilde söylüyor" dedi.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Eğitimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) ortaklığında 'Avrupa Birliği Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyumun ikinci oturumuna konuşan İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili "Bunun olmayacağını dürüst olan herkes gayet açık bir şekilde söylüyor" ifadelerini kullandı.

Özdağ, "Sorun Türkiye'de Avrupa Birliği tam üyeliğinin gerçekleşip gerçekleşmemesi değil artık. Bunun olmayacağını dürüst olan herkes gayet açık bir şekilde söylüyor. Avrupa Birliği'nin tam bir obsesyon olarak toplumu kavradığı dönemde vaaz edilen aslında resmi anlamda, bugün bile geçerli mevcut ilişki modeli tarafların tutamayacakları, belki kendi çıkarları açısından tutmamaları gereken sözler vermeye itti. Taraflar, karşı tarafların taahhütlerini yerine getiremeyeceğini görünce sağlıklı bir ilişkide olması gereken dürüstlük, karşılıklılık, gerçekçilik, öngörülebilirlik ve güven gibi unsurlar yıprandı hatta yok oldu" diye konuştu. 

Türkiye ile  Almanya'nın ilişkilerinin iyi olması gerektiğini söyleyen Özdağ, " Birbirlerine karşı muhtaç olduklarını da düşünüyorum ama öte yandan karşılıklı tutamayacağınız sözler verdiğiniz zaman ortaya bir nefret ilişkisinin çıktığını görmek lazım. Öngörülebilir, sürdürülebilir bir ilişki yaratmamız gerekiyor. Bunun tek taraflı adımlarla olacak bir şey olmadığı da ortada" dedi.