Özdağ'dan canlı yayında önemli açıklama

Özdağ'dan canlı yayında önemli açıklama
KRT TV’de Ferit Atay’ın sunduğu Sorguluyorum programına konuk olan MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

KRT TV’de katıldığı Sorguluyorum programında Ferit Atay’ın sorularını cevaplayan MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, referandum sürecini değerlendirdi. Özdağ, "biz iktidarla aynı derecede ekranlarda şans bulsaydık yüzde 20 bile 'evet' çıkmazdı" dedi.

Özdağ  “Cumhurbaşkanı, konuşmasında 'Türk demiyorum. Kürt demiyorum. Tek millet diyorum' diyor. O zaman milletimizin adı tek milletse, bu ülkenin adı da Tekiye. Arkasından devam ediyor. 'Türkiye için projesi olan herkesle yol yürürüz. Yeter ki elinde silah olmasın' diyor. Bahsettiği açıkça PKK terör örgütüdür. Demek ki PKK ile müzakereler tekrar başlama konusunda kararlı” dedi.

"Erdoğan daha önce birçok defa eyalet sistemini savunuyor" diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti: "Fatih Altaylı'yla katıldığı bir programda Altaylı orada, "siz başkanlığı savunuyorsunuz ama başkanlık eyalet sistemli bölgelerde federal sistemde kullanılıyor" diyor. Erdoğan’da "başkanlığı alırsak her şeyi ile alırız" diyor. Daha sonra Hande Fırat’la katıldığı bir programda da yine "Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi gerektiğini" söylüyor ve "eyaletle daha hızlı kalkınırız" diyor ve eskiden de öyle olduğunu söylüyor, ama durum öyle değil. Buna rağmen bunu bizimle tartışmayı reddediyor ve "nereden çıkarıyorsunuz bunu" diyorlar. Oysa Cumhurbaşkanlığı kararnameleri anayasa formu ve nihayet sayın Dündar dedi kim yazdı bu anayasayı ben biliyorum. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi diye bir makale yazıyor. Sözcü'de tam sayfa verildi. Burada Karatepe daha önce yapılan ve o zamanda karşı çıkılan federasyonun önünü açan Büyükşehir yasası ile Cumhurbaşkanına eyalet sistemi kurma sentezinin kafalarında kurduklarını açıklıyor.”

“İlerde bu ülkenin adı neden Türkiye, biz buraya Anadolu Devleti diyelim demezler mi? Zamanında Türk Bayrağı’na Devlet Bayrağı diyelim diyenler çıkmadı mı? Şimdi bunlar referandum için canhıraş mücadele etmiyor mu? Durum aslında ortada. Hadi biz her şeye ‘hayır’ diyen muhalefetiz, onlar öyle diyor ya. Biz diyoruz ki yapın yapın ama parayı toprağa gömmeyin bu ülkenin geleceğine de yatırım yapın. Atatürk ve Türkeş sonuna kadar başkanlığın karşısındaydı. Türkeş’in vefatından hemen önce açıklaması var bunlar ne söylediklerini bilmiyorlar.”

“Bu arada HDP ile PKK ile yeniden müzakereye ve dar bölge seçim sistemine gidilecek. Yeni oluşacak parlamentoda Anayasa’nın il 4 maddesi tasfiye edilecek ve federal sisteme geçilecek. Cumhurbaşkanı saklamıyor her şeyi açık açık söylüyor ama biz bunu millete anlatamıyorsak bu bizim suçumuz.

Bu anayasaya 'evet’ diyen herkes Türkiye’nin paramparça oluşunu onaylamış demektir. 2010’da FETÖ ile birlikte evet dediler, o ‘evet’ler başımıza bomba olarak düştü. O zaman bağımsız yargı olacak diye her şeyi FETÖ’nün eline verdiler. Bugün bir savaş çıksa 600 uçağımız 300 pilotumuz var uçakların yarısı uçamayacak. Bunu bile bile yaptılar. Eğer bu referandum evet çıkarsa başımıza üç beş sene sonra ne düşer bilemiyorum. Ama daha büyük şeylerin düşeceği ortada.”

İlgili Haberler