Özdağ'dan hükümete sert eleştiri

Özdağ'dan hükümete sert eleştiri
İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin dış politikasına sert eleştiride bulunarak "Türkiye yönetilemiyor" dedi.

İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Özdağ, "ABD’de yayınlanan bir analizde Türk ve ABD orduları arasında bir çatışmanın artık imkân dışı olmadığına dikkat çekiliyor" diyerek, hükümetin dış politikasını sert bir dille eleştirdi. "İYİ Parti olarak buradan AKP'yi uyarıyoruz" ifadelerini kullanan Özdağ, Türkiye'nin yönetilemediğine vurgu yaptı.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"ÜRKÜTÜCÜ BİR SENARYO İLE KARŞI KARŞIYA GELEBİLİRİZ"

"Türkiye’nin hedefi zayıf toplantılar düzenleyip zayıf kararlar almak olmamalı. Dış politikada yalnızlık arzu edilmez. Yalnızlık riskli bir durumdur. Mümkünse ülkeler çıkarlarını korumak için ittifaklar oluşturmaya çalışmaktadırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hamleleri şu anki iktidar tarafından okunmalı ve analiz edilmelidir.

Kudüs gelişmesi sonucu ortaya çıkan jeopolitik ortam konusunda endişelerim var. Ürkütücü bir senaryo ile karşı karşıya gelebiliriz. Yüksek ihtimal demiyorum.

Türkiye’ye karşı İsrail, Yunanistan, Rum kesimi, Ermenistan, PKK hatta Suudlar ve Mısır’ın yer aldığı bir planlı değilse bile bir kriz anında oluşabilecek ciddi kayıplar vereceğimiz gelişmeler ile karşı karşıya kalabiliriz.

Yaptıkları hatalarla hükümet çevremizin bize hasım haline geldiğinin farkında değil midir?

FETÖ’cülerin sayesinde İsrail ve Yunanistan’a Türkiye’nin bütün zayıflıklarını bildiğini tahmin edebiliriz. Böyle bir durumda KKTC’den asker çekiyoruz. Siyasi olarak Türkiye’ye karşı hareket edeceklerdi. ABD’nin de bizi bu durumda desteklemeyeceğini görmek sürpriz olmaz. Geçen Yeni Şafak’ın haberine göre, ABD’de yayınlanan bir analizde Türk ve ABD orduları arasında bir çatışmanın artık imkân dışı olmadığına dikkat çekiliyor. Belki burada size anlattığım ihtimal yüzde 2/3’le sınırlı.

"İYİ PARTİ OLARAK UYARIYORUZ"

Burada kastettiğim bunların birleşip Türkiye’nin üzerine yürüyecek olması değil. Denizde bir yakınlaşmada donanma kaybedebileceğimiz veya PKK üzerinde yıpratılmamız olabilir.

En büyük tehdit dışarında gelen tehdit değil. İktidarın kötü yönetimi ve düşman çoğaltma taktiğidir. Ülkenin en büyük sorunu AKP’nin yürüttüğü bölücü yönetim şeklidir. TSK'ya güç kaybettirildi. Şimdi yapılması gereken ordunun eski gücüne kavuşturulmasıdır. Düşmanlarımız bunun farkında. Hükümeti buradan İYİ Parti olarak uyarıyoruz. Ülkenin güvenliğine yeterinde önlem verilmiyor. Halk basın aracılığı ile bir şekilde kandırılmaya çalışılıyor. Ecdadın mezarı kaçırılıyor. Barzani'ye para kaptırılıyor. Suriyelilere milyarlar harcanıyor ama Esad’la masaya oturma sinyalleri veriliyor. Böyle bir dış politikadan AKP vazgeçmeli."

İlgili Haberler