Özdağ'dan hükümete: Türk devletini yıkıyorsunuz!

Özdağ'dan hükümete: Türk devletini yıkıyorsunuz!
Ümit Özdağ, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen noktayı eleştirdi. İsviçre'de Türk kamuoyuna yönelik şov yapıldığını, söyleyen Özdağ "Siz bir Türk devletini yıkıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Kıbrıs müzakereleirnde gelinen noktaya tepki gösteren Ümit Özdağ, Halk tv'de katıldığı programda Yunan ve Rum basınının yazdıklarını anımsattı. Buna göre Türk kamuoyuna yönelik hükümetin müzakere şovu yaptığını, ancak bilinçli bir oyunla kamuoyunu aldattıklarını söyledi. 

"Siz bir Türk devletini yıkıyorsunuz, bunun sorumluluğunu nasıl alırsınız?"  diyen Özdağ, bunu yapanların tarihteki yerinin Damat Ferit'in bile altında olacağını ifade etti. 

Ümit Özdağ şöyle konuştu: 

"Bütün Yunan basınında ortak bir yaklaşım var: Kıbrıs konusunda içeride anlaşma sağlandı. Demek ki aslında şu anda Türk kamuoyuna yönelik İsviçre’de bir şov yapılmakta.

 Bakın biz aslanlar gibi haklarımızı savunuyoruz; ama ne yapalım, bu kadar oldu.” noktasında  bir oyunla karşı karşıyayız. Yani Türk kamuoyu çok bilinçli bir oyunla aldatılıyor, yanıltılıyor. Bunun sonunda biz Kıbrıs’ta Annan Planı’nın da gerisine giden adımlar atıyoruz. Çok basit: Annan Planı’nda ordunun çekilmesi 18 sene, burada 12 seneden bahsediliyor. Siz bir devlet yıkıyorsunuz, bir Türk devleti yıkıyorsunuz. KKTC bir Türk devleti. Tarih karşısında sorumluluğu nasıl alıyorsunuz. Bu adımı atarsanız tarihteki yeriniz Damat Ferit’in bile altında olacak” 

İlgili Haberler