Özdağ'dan Milli Savunma Bakanlığına 'Subay' tepkisi

Özdağ'dan Milli Savunma Bakanlığına 'Subay' tepkisi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, Milli Savunma Bakanlığı'nın Harp Okulu'ndaki subay eğitimlerinin 6 ay olarak belirlendiğini açıklamasına tepki gösterdi. Özdağ, "6 ayda subay eğitimi nasıl olur?" diye sordu.

İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Milli Savunma Bakanlığı tarafından harp okullarındaki subaylık eğitiminin 6 ay olarak belirlenmesine tepki gösterdi. 

"6 ayda subaylık eğitimi nasıl olur" sorusunu soran Özdağ, yaptığı yazılı basın açıklamasında "4 yıllık Harp Okulu eğitiminin 6 ayda yapılabileceğini düşünmek için cahil olmak gerekir. Bu düzenleme kabul edilebilir değildir" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"6 AYDA SUBAY EĞİTİMİ NASIL OLUR?"

"Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi sonrasında yapılan düzenleme ile Harp Okulu’nda subay eğitimi 6 aya indirilmiştir. 4 yıllık Harp Okulu eğitiminin 6 ayda yapılabileceğini düşünmek için cahil olmak gerekir. Bu düzenleme kabul edilebilir değildir. Türk Ordusu bir barış ordusu değildir.

Türk Ordusu 1984 yılından bu yana düşük yoğunluklu çatışma içinde savaşan bir ordudur. Bu süreç içinde Türk Ordusunun Kuzey Irak'a 30 bin ve 50 bin askerden oluşan birliklerle hava-kara müşterek harekatları düzenlemesi, Türk Ordusunun bu düşük yoğunluklu çatışma sürecinde ne kadar kapsamlı ve büyük hatta konvansiyonel savaş ölçülerinde operasyonlar yaptığını göstermektedir.

Türk Ordusunun değerini öncelikle bütün ordularda olduğu gibi subay kadrosu oluşturur. Bir subay kolay yetişmez. Bir subayın yetişmesi, sadece belli bilgilere sahip olması değil, onun ötesinde bir ruha sahip olmasıdır. Subay, ülkesinin bağımsızlığı ve milletinin namusu için ölmeyi ve öldürmeyi meslek edinmiş kişidir. Bu sadece silah kullanmayı öğrenmeyi değil, ondan önce böyle bir ruha sahip olmayı gerektirir.

Türk Ordusu, Osmanlı Devleti’nin 19. Yüzyılda gerçekleştirdiği askeri eğitim reformlarından bu yana çok sağlam temellere oturmuş bir askeri eğitim sistemine sahipti. Ancak 2002-2015 yılları arasında AKP'nin FETÖ ile yapmış olduğu işbirliği, FETÖ'nün Türk askeri eğitim sistemine sızmasına ve Türk Ordusunda ağır tahribat yapmasına neden olmuştur. Bu tahribatın çok ağır boyutları 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sonrasında ortaya çıkmıştır. AKP, bu kez SADAT adlı AKP-askeri danışmanlık derneğinin yol göstericiliğinde Türk Ordusunu parti ordusu haline getirme çalışmalarına başlamıştır.

Varılan noktada 6 ayda subay eğitimi gibi mümkün olmayan bir sözde eğitim modeli benimsenmiştir. 6 ayda değil subaylık ruhu, doğru dürüst yürüme ve selam verme dahi öğretilemediği ortadadır. Bir millet subaylarına çocuklarının hayatını ve milli namusunun korunmasını emanet eder. 6 ayda subay olan bir kişinin böyle bir ruha sahip olması mümkün değildir.

AKP, Türk Milleti'nin namusu ve hukukunu koruyacak bir milli ordu değil, bir parti ordusu kurmayı hedeflemektedir. Bu kadar ağır tehditler ile karşı karşıya olduğumuz günlerde bu politika Türk Milleti’ne yapılmış bir suikasttır.

İYİ Parti olarak tarihe not düşerek AKP Hükümetini uyarıyoruz. Türk Ordusunu SADAT’ın programları çerçevesinde düzenlenmesine HAYIR diyoruz. Tarihin en eski ordusu olan Türk Ordusuna karşı bu cinayeti işlemeyin. 6 ayda subay yetişmez. 6 ayda yetiştiğini iddia ettiğiniz subay, sınıf okulu için hazır olmaz. Anadolu coğrafyasında güçlü ordusu olmayan bir millet yaşama şansını yitirir. Devletin taşıyıcı kolanlarını zaten ağır şekilde sarstınız. Daha fazla parti ordusu kurma çabaları ile Türk Milletine zarar vermeyin.

İYİ Parti iktidarında uygulanacak güvenlik reformu ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü hızla liyakat esaslı milli kadrolaşma ve hedefler çerçevesinde yeniden teşkilatlanacaktır. Türk Ordusu günlük partizan siyasi müdahalelerin dışına çekilecektir. Türk Ordusu tekrar dünyanın en güçlü ordularından birisi haline gelecektir."

İlgili Haberler