Özel dönüşüm planlarIı geliyor

Özel dönüşüm planlarIı geliyor
9 temel ekonomi politikasında 25 özel dönüşüm programı hazırlanıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 1200 maddeli bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını söyledi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet olarak 5 yıllık 10. Kalkınma Planı’nın özel dönüşüm programları üzerinde çalıştıklarını belirterek, “İlk defa 25 konuda özel dönüşüm programıyla beraber yayımladığımız bir plan. 25 programın da şu anda eylem planlarını hazırlıyoruz. Yaklaşık 1200’ün üzerinde bir eylemin 2018’e kadar takvimlendirilmesi üzerinde çalışıyoruz” dedi. 

İstanbul Finans Zirvesi’nde (IFS) konuşan Ali Babacan, 5. IFS’nin hem Türkiye hem de bölge ülkeler için sorunların incelendiği, çözümlerin arandığı bir zemin haline geldiğine dikkati çekti. İstanbul’un dünyanın ve Avrupa’nın en gözde kentlerinden biri ve kıt’aların, kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olduğuna işaret eden Ali Babacan, İstanbul’un aynı zamanda küresel finans merkezi olması için 2009 yılından beri çalıştıklarını anlattı.
Finansta söz sahipliği
İstanbul’un sadece Türkiye için değil, çok geniş bir coğrafya için merkezî bir rolü olduğunu vurgulayan Babacan, şöyle konuştu: “ THY, sadece İstanbul’dan dünyanın 105 ayrı ülkesine sefere çıkıyor ve dünyada hiçbir havayolunun bu kadar noktaya uçması söz konusu değil. Demek ki İstanbul aynı zamanda lojistik ve ticaret anlamında da önemli merkez oldu.  
İstanbul’un bu özelliğinin finans noktasında da vurgulanması bizler için çok önemli. İstanbul Finans Merkezi, bir gayrimenkul projesi olmaktan çok öte bir konu. İstanbul’un tümünün finans konusunda gelişmesi ve İstanbul’un tümüyle beraber Türkiye’nin finans konusunda dünyada söz sahibi olması önemli bir amacımız. 
Yol haritası
Ali Babacan, İstanbul Finans Merkezi ile ilgili takvimi dün Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) çalıştıklarını ve takvim konusunda kuruluşlar arasında bir mutabakat oluştuğu bilgisini verdi. Babacan “Şu anda hükümet olarak 5 yıllık 10. Kalkınma Planı’nın özel dönüşüm programları üzerinde çalışıyoruz. İlk defa 25 konuda özel dönüşüm programı ile beraber yayımladığımız bir plan. 25 programında şu anda eylem planlarını hazırlıyoruz. Yaklaşık bin 200’ün üzerinde bir eylemin 2018’e kadar takvimlendirilmesini yapıyoruz. İnşallah; Ekim sonu Kasım başı gibi başbakanımız tarafından açıklanacak bu eylem planı; Türkiye’nin detaylı bir yol haritası olacak. 25 dönüşüm programından bir tanesi de İstanbul Finans Merkezi ile ilgili programımız” diye konuştu.