Özel: Özgürlüklerini görmek benim görevim

Özel: Özgürlüklerini görmek benim görevim
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Balyoz davasında baştan beri sürdürdüğü kararlı sessizliğini ilk defa bozdu ve YENİÇAĞ’a özel bir değerlendirme yaptı.

Benim en büyük görevim
Anayasa Mahkemesi hak ihlali  ve  yerel mahkemenin tahliye kararını değerlendiren Özel, “Arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim  görevim olduğunu düşünüyorum. Gün ola harman ola güzel bir atasözümüz. Sabırla hukukun üstünlüğüne inanarak bekledim ve bekledik” dedi.

Sonuçta güzel olacak
Özel, “Tabii ki Yüksek Mahkemenin kararını sevinçle karşılıyorum. Çünkü suçlanan kişiler benim meslektaşım, komutanım, arkadaşım. Onların özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim en büyük görevim olduğunu düşünüyorum. Ümit ederim sonuçta çok güzel olur” diye konuştu.

Ahmet Takan’ın haberi


Org. Özel: Özgürlüklerini görmek benim görevim 
Balyoz davasında Anadolu  4. Ağır Ceza Mahkemesinin tüm sanıklar hakkında tahliye kararı vermesinin ardından bugüne kadar tüm eleştirilere rağmen suskun kalmayı tercih eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e duygu,düşünce ve değerlendirmelerini sordum.Bugüne kadar Balyoz sanıklarının serbest  bırakılıp yeniden adil bir şekilde yargılanmaları için Hükümet ile  kamuoyunun önüne  çıkmadan  yaptığı çok ciddi  çalışmalarını yakından takip ettiğim Necdet Özel ilk değerlendirmeye YENİÇAĞ’a yaptı. Özel’in açıklamaları kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap niteliğindeydi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in YENİÇAĞ’a özel açıklaması şöyle; “Bazı yöneticiler acılarını ve sevinçlerini gizlemeye çalışırlar.Yaptıklarının sağduyulu ve iyi niyetli kişiler tarafından anlaşılmasını beklerler.Kendileri ön plana çıkmayı hiç sevmezler,görüntü ve ses vermeden sonuç almaya çalışırlar. Göreve başladığım zaman (Balyoz) adı verilen davayı elimde,önümde buldum. Okudum, öğrendim,ihtisas sahiplerine danıştım. Ancak yargı süreci başlamıştı.Anayasal düzene, demokratik kurallara uymayı kendime rehber edindiğim için konuyu ilgili ve yetkili kişilerle  paylaşmayı tercih ettim. Bazı kişi ve çevreler tarafından haksız bir şekilde ve acımasızca eleştirildim.Bu durum,TSK ile ilgili hemen hemen her konuda halen devam etmektedir. (Gün ola harman ola) güzel bir atasözümüz. Sabırla ve inançla hukukun üstünlüğüne inanarak  bekledim/bekledik.Tabii ki Yüksek Mahkemenin kararını sevinçle karşılıyorum.Çünkü suçlanan kişiler benim meslektaşım, komutanım, arkadaşım. Onların özgürlüklerine  kavuşmasını görmek benim en büyük görevim olduğunu düşünüyorum. Yargılama  sürecinin devam etmekte olduğunu biliyorum.Ümit ederim sonuçta çok güzel olur.”  Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, “Kamuoyunda ’Balyoz’olarak adlandırılan dava ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararına dayanarak yerel mahkeme tarafından verilen tahliye kararı sonucunda özgürlüklerine kavuşan emekli ve muvazzaf personelimizin ve ailelerinin sevinçlerini yürekten paylaşır, yeniden yargılama sürecinin adil bir kararla sonuçlanmasını ümit ve temenni ederiz” denildi.