Özel: 'Türk gençliği olarak iktidara soruyoruz'

Özel: 'Türk gençliği olarak iktidara soruyoruz'
İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla meclise sunulan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, 15 yeni üniversite açılmasını değerlendirdi.

Hükümetin eğitim politikasını eleştiren Özel, "Ülkemizde faaliyet gösteren 193 üniversite mevcut. Bu üniversiteler bilimsel faaliyetlerini yürütmek için yeterli fon dahi bulamıyor. Her yıl bu üniversitelerden binlerce kardeşimiz mezun oluyor.  Mezun olanlardan çoğu ya iş bulamıyor ya da yıllarca eğitimini aldığı mesleklerini yapamaz durumda. Türk gençliğinin geleceği AK Parti hükümetinin son 15 yılda uyguladığı hatalı eğitim ve ekonomi politikalarıyla karartılmıştır" ifadelerini kullandı.

İşte Özel'in açıklamasından satır başları: 

"15 YENİ ÜNİVERSİTE HANGİ DERDİMİZE ÇARE OLACAK"

"Diplomalı mezun sayısının 930 bin olduğu bir ülkede, 15 yeni üniversite kurarak hangi derdimize çare olup hangi soruna çözüm üretmeyi hedefleyerek bu yasa tasarını meclise getiriyorsunuz? "   İşte O Açıklama; "AK Parti iktidarı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı Meclis’e sundu. Bu tasarıya göre;  ikisi vakıf, on üçü devlet üniversitesi olmak üzere 15 yeni üniversite kurulması planlanıyor. Kurulacak olan bu yeni üniversiteler, Türkiye’nin en köklü ve eski eğitim kurumlarından olan İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 10 üniversitenin bölünmesiyle oluşturulacak.  Görüyoruz ki, birkaç gün önce ilan edilen erken seçim kararıyla, binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan üniversite sınavı tarihini tereddüt etmeden değiştiren iktidar yine aynı sorumsuz tavrı göstererek öğrencilerin bin bir emek ve çabayla kazandığı okulların isimleri ve yapıları değiştirmeye çalışıyor.   Ülkemizde faaliyet gösteren 193 üniversite mevcut. Bu üniversiteler bilimsel faaliyetlerini yürütmek için yeterli fon dahi bulamıyor. Her yıl bu üniversitelerden binlerce kardeşimiz mezun oluyor.  Mezun olanlardan çoğu ya iş bulamıyor ya da yıllarca eğitimini aldığı mesleklerini yapamaz durumda.

"DİPLOMALI MEZUN SAYISI 930 BİN"

Türk gençliğinin geleceği AK Parti hükümetinin son 15 yılda uyguladığı hatalı eğitim ve ekonomi politikalarıyla karartılmıştır.   Türk gençliği olarak iktidara soruyoruz;   Diplomalı mezun sayısının 930 bin olduğu bir ülkede, 15 yeni üniversite kurarak hangi derdimize çare olup hangi soruna çözüm üretmeyi hedefleyerek bu yasa tasarını meclise getiriyorsunuz?    İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gibi tarihin ve bilimin simgesi haline gelmiş yılların bilgi ve birikimini taşıyan eğitim kurumlarının bütünlüğünü ve kimliğini dağıtarak yeni üniversiteler kurmanın arkasında yatan gerçek amaç nedir?   Amacınız, birkaç yandaş rektörünüz olsun, bir kaçı dekan olsun, ehliyetsiz, liyakatsiz yandaşlarınızın akademisyen, olması mıdır?   Yapılması gereken daha fazla işsiz ve karamsar öğrenci mezun edecek yeni üniversitelerin açılması değil, son 15 yılda Ak Parti hükümeti tarafından yapboz haline getirilen eğitim sisteminin tekrar nitelikli öğrenci yetiştirir hale getirilmesidir. Üniversitelerdeki yapılacak bu değişiklik şüphesiz ki eğitim kalitesini düşürmekle beraber gün be gün artan işsizliği zirveye taşıyacak bir uygulamadır. Bu ülkede sadece üniversite mezunlarına değil ara elemanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. 

"YENİ AZİZ SANCAR'LAR BİZİMLE GELECEK"

Eğitim kalitesi düşük üniversitelerden mezun olan gençlerimiz doğal olarak kendi kalibrelerine uygun çalışma alanı bulamamaktadır. Her gün yeni bir üniversite açmak eğitime vurulan en büyük darbelerden biridir.   İktidarını sürdürmek için küçük ortağıyla birlikte vatandaşını düşünmeden erken seçim ilan eden Sayın Erdoğan, YKS sınavını da erteleyerek gençlere nasıl bir değer (!) verdiğini göstermiştir. Her birimizin belki hayatlarındaki en stresli ve en zorlu günler üniversite sınavına hazırlandığı günlerdir. Gençlerin geleceğini çizeceği böyle bir süreci hiç düşünmeden ertelemek iktidar hırsının nasıl da gözlerini kararttığını göstermektedir.   Söz veriyoruz, İYİ Parti iktidarında, Genel Başkanımız Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığında doğacak güneş bu kararmış gözleri de açacaktır. Gençlerimiz yap-boz tahtasına dönmüş, kalitesi düşmüş bir eğitimle değil, yeni Aziz Sancar’ları Türkiye’de yetiştirecek bir sistemle ve anlayışla eğitim-öğretim hayatlarını sürdürecektir."