Özgecan Aslan mezarı başında anıldı

Özgecan Aslan mezarı başında anıldı
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Duygulu anların yaşandığı anma sonunda Özgecan’ın anne ve babası, yakınlarının desteğiyle mezarın başından ayrılabildi.

Sabah saatlerinde, Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Özgecan’ın mezarını ziyaret Aslan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yasin okunması ile başlayan anmada gözyaşlarını tutamayan anne Songül, baba Mehmet ve Beste ile Barış Ali Aslan kardeşler dua etti.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından kızının mezarına yapılan anıt heykeli okşayan anne Songül Aslan uzun süre mezara baktı. Okunan dualara eşlik eden Songül Aslan güçlükle ayakta durabildi.


Ölümünün birinci yılında ablası Özgecan Aslan’ı mezarı başında anan Barış Ali de uzun süre gözyaşları döktü. Duygusal anların yaşandığı ziyarette aile bir süre mezar başında bekledi.

Elindeki kitaptan dua okuyan acılı anne, bir an olsun mezar başından ayrılmadı. Acılı anne ve baba, yakınlarının desteğiyle mezarlıktan ayrıldı.

Özgecan Aslan için pazar günü evinin önünde yemek verilip Kuran’ı Kerim okutulacağı belirtildi.