Özkes’ten sert dönüş

Özkes’ten sert dönüş
Beştepe, CHP’de iken “Haram”, istifa edince “Helal” oldu

CHP’den istifa eden emekli müftü İhsan Özkes, “İsraf ve haram sarayıdır. Hz. Muhammed yaşasa o saraya girmezdi” dediği Beştepe’ye gitti ve bu kez  “Hz. Muhammed yaşasaydı Saray’a gelirdi” dedi.

Sanki ayıp işlemişim!
Kendisine yöneltilen eleştirilere twitter üzerinden cevap veren Özkes, “Sanki bir ayıp işlemişim, günah işlemişim gibi saldıranlara Allah akıl fikir versin. Nedir bu Tayyip Erdoğan düşmanlığı?” diye yazdı. 

 

Özkes’ten U dönüşü

CHP’deyken Beştepe için “Hz. Muhammed yaşasa, o haram saraya girmezdi” diyerek  eleştirilerde bulunan bağımsız milletvekili eski müftü Özkes, Ak Saray’a övgüler yağdırdı.

7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili emekli müftü İhsan Özkes, daha önce “İsraf ve haram sarayıdır. Hz. Muhammed yaşasa o saraya girmezdi” dediği Ak Saray ile ilgili görüşlerini değiştirerek “Hz. Muhammed ve Atatürk yaşasaydı Saray’a gelirdi” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Saray’da verdiği 30 Ağustos resepsiyonuna katılan Özkes, sarayla ilgili tartışılacak tweetler attı. Resepsiyona katılması ile ilgili olarak çok sert eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Özkes, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: “30 Ağustos nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona katıldım. Bu arada Saray’ın mescidinde namaz kılmak da nasip oldu. Bana saldıranlara da inşallah nasip olur. Sanki bir ayıp işlemişim, bir günah işlemişim gibi bana saldıranlara Allah akıl fikir versin. Nedir bu Tayyip Erdoğan düşmanlığı? Allah ıslah etsin.” Açıklamasında, “Hz. Muhammed yaşıyor olsa saraya girer miydi? Bu akşam hissettim kesinlikle girerdi. Çünkü orada sünnetten emareler çok” ifadelerini kullanan eski müftü, “Meraklılar için söyleyeyim, eğer Atatürk de yaşasaydı bu akşam mutlaka sarayda olurdu” dedi.

Kusur mu işledim?

“Benim CHP’de iken söylediklerimi bırakın, ben artık vallahi de billahi de ’CHP’li İhsan Özkes’değilim, ben İhsan Özkes’im, lütfen kabullenin” diyen eski müftü Özkes, sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirileri şöyle yanıtladı: “Tayyip Erdoğan düşmanlığı, PKK dostluğuna götürüyorsa, burada düşünmek gerekmez mi’demiştim. Ben de düşündüm ve saraya gittim. Siz de gidin. Bırakın geçmişte şöyle dediğimi, böyle dediğimi. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Milletin birliği, vatanın bütünlüğü için saraydaydım. Ben suç mu, kusur mu işledim? Ne yaptım? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, bağımsız bir vekil olarak, ’başkomutan’sıfatındaki Cumhurbaşkanı davetine gittim. 40 gün olmuş CHP’den ayrılalı, sonuçta bağımsız bir vekilim. Oraya 24. dönemde giden CHP’li vekiller oldu. Şayet Cumhurbaşkanımız, Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevini verseydi o da gidecekti. Neden bağımsız vekil İhsan Özkes katıldığı için garip karşılanıyor? Orada Atatürk ve şehitlerimiz için Kur’an okundu, hayırla yad edildi. Ne olmuş yani katıldıysam?”

Eski partisini bombaladı

Öte yandan Yeni Şafak’a konuşan İhsan Özkes, eski partisine ağır suçlamalarda bulunarak “CHP, HDP’nin barajı aşma projesinde baş aktördü. AKP ile koalisyonu hiç istemediler. Görüşmeler CHP tiyatrosuydu” dedi. Özkes, şunları kaydetti: “CHP’nin 7 Haziran’da tek başına iktidar olma umudu yoktu. Dış ve iç odaklar şunu kurguladı. HDP barajı aşarsa, AKP tek başına iktidar olamaz, Türkiye yeni bir sürece girer. CHP projede baş aktör denilebilecek bir pozisyon aldı. AKP ile koalisyon konusu Parti Meclisi’nde tartışıldı ve sıcak bakılmadı. Ancak koalisyon istenmiyor görüntüsü verilmedi. Çünkü erken seçime gidilecekti. CHP’nin tiyatrosu buydu. Senaryoyu vekiller, Parti Meclisi üyeleri ve üst kademedekiler biliyordu.”

 

Pankart açmıştı

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Nedir bu Tayyip Erdoğan düşmanlığı” diyerek Ak Saray’a övgüler yağdıran İhsan Özkes, daha önce AKP’yi şöyle topa tutmuştu:

* AKP çok şeye zarar verdi. Cumhuriyetin değerlerine çok zarar verdi. Hukuka, insan haklarına zarar verdi. İnsanlığı yerlerde süründürüyor. Ama AKP iktidarı en büyük zararı dine verdi. İslam dininin içini boşalttı. Dine darbe yaptı.

* AKP döneminde hırsızlık helal sayıldı. Rüşvete ‘hediye’ dediniz. ‘Allah kitap’ dediniz, yetim hakkı yediniz. Saraya bakın. Bugün Hz Muhammed yaşasa o saraya girmezdi. Çünkü o sarayda haram var.

* 17 Aralık 2013’den beri hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili ayetlere ve hadislere adeta sansür konuldu.

 

4-024.jpg

Özkes, TBMM’de 4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi görüşmelerinde üzerinde HZ. Muhammed’in sözünün bulunduğu “Hırsızlık yapan kızım Fatima da olsa mutlaka cezalandırırım” yazılı pankartı açmıştı.

 

Salim Yavaşoğlu