Öztrak: "Konsolosun gitmesine göz yumuldu"

Öztrak: "Konsolosun gitmesine göz yumuldu"
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kaşıkçı cinayetine ilişkin "Ülkesine kaçan konsolosun AKP Sözcüsünün dediği gibi dokunulmazlığı falan yoktur, gitmesine bilerek göz yumulmuştur" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinden gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Açıklamalarında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine değinen Öztrak, "Ülkesine kaçan konsolosun AKP Sözcüsünün dediği gibi dokunulmazlığı falan yoktur, gitmesine bilerek göz yumulmuştur" ifadelerini kullandı.

Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına da değinen Öztrak, "İşlerine geldiği zaman ‘bağımsız yargı’ deyip arkasına sığınıyorlar, işlerine gelmediği zaman demediklerini bırakmıyorlar. Danıştay yürütmeyi denetlemek için var. Danıştay bunların yanlışını düzeltince hemen ayağa kalkıyorlar, neden, çünkü tek adam yanlış yapmaz, kendi kararından başkasını tanımaz" dedi.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"GİTMESİNE BİLEREK GÖZ YUMULDU"

"Cevaplanması gereken çok önemli sorular var; böyle bir cinayetin odasında işlendiği söylenen konsolosun yurt dışına çıkmasına nasıl izin verildi? Viyana Sözleşmesi’ne göre konsolosluk memurlarının ağır suç halinde gözaltına alınmaları, tutuklanmaları mümkün. Yani ülkesine kaçan konsolosun AKP Sözcüsünün dediği gibi dokunulmazlığı falan yoktur, gitmesine bilerek göz yumulmuştur.

Türkiye bu konuyu neden deşelemiyor, milletimizin bilmediği hangi hesaplar var? Niye cinayetle ilgili açıklama yapmak için Salı gününe kadar bekliyorsunuz? Bugüne kadar millete açıklamadığınız nedir? Neden bu açıklamayı ABD Başkanı Trump’la görüşme yaptıktan sonra gerçekleştiriyorsunuz?"

"ANDIMIZIN NERESİNE KARŞI OLDUKLARINI ÇIKIP AÇIKLASINLAR"

"Bunların kuvvetler ayrılığına hukukun üstünlüğüne inanmadığını defalarca söyledik. İşlerine geldiği zaman ‘bağımsız yargı’ deyip arkasına sığınıyorlar, işlerine gelmediği zaman demediklerini bırakmıyorlar. Danıştay yürütmeyi denetlemek için var. Danıştay bunların yanlışını düzeltince hemen ayağa kalkıyorlar, neden, çünkü tek adam yanlış yapmaz, kendi kararından başkasını tanımaz. Danıştay’ın bir kez daha hatırlattığı gibi Atatürk milliyetçiliğini esas alan andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, kimseyi ayrıştırmaz.

Hiç unutulmasın büyük devletler gelenekleriyle yaşar ama beklediğimiz bir şey daha var; madem bu kadar yaygara koparılıyor, AKP’nin genel başkanı ve yöneticilerinin andımızın neresine karşı olduklarını çıkıp açıklamalarını bekliyoruz."

İlgili Haberler